Brățara Evolio LinkFit – review

25/07/2016

În ultimele zile am testat și brățara Evolio LinkFit. Este un produs interesant, o alternativă reală la Xiaomi Mi Band 2, iar în EvolioShop o găsiți la un preț redus – detalii în capitolul dedicat.

Evolio LinkFit aduce funcții de monitorizare a pașilor sau somnului, dar integrează și un display OLED ce o transformă în smartwatch ad-hoc. TeleVoice își dorește a demonstra că nu ai nevoie să investești o sumă consistentă spre a avea un accesoriu de fitness cu experiență de utilizare plăcută. Încep prin a-i lista specificațiile complete.

Specificații Evolio LinkFit

specificatii-Evolio-LinkFit

Design

Evolio-LinkFit (1)

În pachet dați de modulul propriu-zis, brățara neagră, instrucțiuni de utilizare și certificatul de garanție. Nu are nevoie de cablu pentru încărcarea acumulatorului și astfel te scapă de o grijă suplimentară.

Modulul se încarcă direct pe portul USB al laptopului, PC-ului etc. Dacă brațăra neagră vi se pare prea ternă și plictisitoare, puteți alege între diferite variante de brățări colorate – 19 lei per model.

Cureaua este fabricată dintr-un plastic cauciucat de culoare neagră, plăcut la atingere, reglaj amplu. Se prinde în două puncte și nu am simțit că mi-ar scăpa din mână, nici în activități precum tenisul ( Mi Band cu prindere într-un singur punct s-a întâmplat să-mi scape, la un moment dat am pierdut și modulul, la Evolio LinkFit este bine ancorat și nu iese din locașul său cu una, cu două).

Modulul are un display OLED monocrom de 0.91 inch cu rezoluție 128×32 pixeli. Acolo sunt afișate ceasul, dar și diverse informații, cine te apelează, notificări, detalii legate de monitorizarea făcută peste zi (pași, distanță, calorii etc).

La 7.9 mm aș putea spune că nu epatează la capitolul grosime, un pic bulky. În rest, nu ar fi prea multe de spus. Aveți o galerie de imagini în care o studiați din toate unghiurile. Cu diveritele curele colorate aș putea spune că-i aduce un plus la capitolul design, pe negru pare mult prea simplă, plictisitoare.

Funcționare

Evolio-LinkFit (9)

Am testat Evolio LinkFit cu un smartphone Android și spre a folosi brățara trebuie descărcată aplicația dedicată din Google Play. Are 4.8 MB, iar pe smartphone trebuie să rulezi Android 4.3 sau o iterație mai nouă ( Android 4.4, Android 5.0, Android 5.1, Android 6.0). Este important ca smartphone-ul să integreze bluetooth 4.0, minim.

Evolio recomandă ca LinkFit să fie încărcat pentru minim 30 de minute pe un port USB 5V/1A. Are un LED flash intermitent când se încarcă, iar în 30 de minute ar trebui să se stingă, semn că modulul merge a fi scos de la încărcat și poziționat în brățară.

Evolio LinkFit încărcat + aplicația menționată mai sus pe smartphone și cam gata, într-un mod facil începi a folosi aplicația și setezi diferite elemente. Ecranul de 0.91 inch include touch, iar modul în care navighezi prin interfață, gesturile etc le găsiți în tabel.

Poți alege ca brățara să se activeze când rotești încheietura sau doar când aduci degetul pe display, în funcție de preferințele fiecăruia. Mai logic este să lași activarea din încheietură, mai ales dacă vrei să verifici ceasul din când în când.

Ora brățării se ajustează automat cu cea a smartphone-ului după conectare. Sincronizarea datelor se face automat la deschiderea aplicației LinkFit (pași, calorii, distanță). Din păcate, datele nu merg a fi exportate spre Google Fit. Înregistrarea somnului merge a fi realizată manual sau automat. Manual prin apăsarea prelungă a pictogramei cu lună, până în momentul în care vibrează, iar ieșirea se face prin apăsarea display-ului + apăsare prelungită din nou și urmeză dezactivarea modului somn. Mai simplu, lași pe detecție automată din interfața aplicației Android.

Screenshots cu interfața Evolio LinkFit pentru Android;

Nu pot să spun că mi-a plăcut interfața aplicației, pare a fi făcută pe repede înainte. Înregistrează datele în mod corect, mai realist față de ce oferă Xiaomi Mi Band. Totuși, nu ai grafice complexe și pe o perioadă de timp prelungită. Nu ai cum să vezi o evoluție în timp, ceea ce Mi Band-ul face mult mai bine. 

Îți afișează apelurile telefonice, mesajele primite, setezi alarme, îți reamintește că ești prea sedentar și te invită să faci mișcare, îți amintește că trebuie să bei lichide peste zi.

Autonomie

Evolio-LinkFit (6)

Evolio susține că bateria de 75 mAh este suficientă spre a oferi 3 zile de autonomie și trebuie să fiu de acord cu ei, la utilizare intensivă s-a dus spre 2 zile, iar dacă o lași în pace, fără activări prea dese ale display-ului de 0.91 inch reușești a trece de pragul a trei zile.

Xiaomi Mi Band 1s atinge peste 30 – 40 de zile, dar nu are display – cel mai mare consumator de la Evolio LinkFit. Cel puțin, nu are nevoie de încărcare zilnică și prin faptul că se încarcă direct pe USB = alt mare plus față de alte brățări inteligente ce au nevoie de cablu dedicat.

Preț

Evolio LinkFit – 139 lei la eMAG.

Diferite modele de curele pentru Evolio LinkFit – 19 lei la eMAG.

Concluzii

Evolio-LinkFit (11)

Evolio LinkFit este o alegere inspirată dacă vrei o brățară inteligentă cu funcție de afișare a ceasului la un preț bun spre foarte bun.

PRO

  • brățară + ceas într-un singur gadget;
  • nu are nevoie de cablu dedicat pentru încărcare;
  • raport preț / specificații / experiență aproape imbatabil;
  • certificare IP67 în ce privește rezistența la contactul cu apa ( la 1 metru adâncime pentru 30 de minute). 

CONTRA

  • autonomia de 7 zile ar fi întregit peisajul;
  • nu există sincronizare cu Google Fit.
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.