Brățara de fitness Xiaomi Smart Band 8 Pro a fost lansată în Europa cu ocazia MWC 2024, atunci când în lumina reflectoarelor au fost puse și Xiaomi 14 și 14 Ultra, precum și o sumedenie de alte dispozitive. Vă spun mai departe câteva cuvinte despre una dintre cele mai interesante brățări de fitness ale momentului. Nu am putut pune cap la cap un review complet, din lipsă acută de timp, dar sper că și ceea ce veți descoperi din rândurile care urmează să vă fie de folos.

Specificații brățară fitness Xiaomi Smart Band 8 Pro

Date tehnice

Brățară fitness
Xiaomi Smart Band 8 Pro
EcranTouchscreen AMOLED de 1.74 inch, rezoluție 336 x 480 pixeli, densitate 336 ppi, luminozitate maximă 600 nits, protecție Corning Gorilla Glass Victus
Sistem de operareproprietar Xiaomi
Conectivitate și senzoriBluetooth 5.3, localizare prin GNSS, accelerometru, giroscop, senzor optic pentru ritm cardiac și cu funcție de puls oximetru, senzor de lumină ambientală
Alte informațiietanșeitate 5 ATM
Baterie289 mAh
autonomie de până la 14 zile
încărcare completă în circa 80 minute
Dimensiuni46 x 33.35 x 9.99 mm (doar corp, fără curea)
Greutate22.5 grame - corpul brățării

Am primit brățara înainte de a pleca spre Barcelona, pentru a participa atât la celebrul târg de tehnologie, cât și la evenimentul de lansare Xiaomi. În cutia cu pricina am găsit brățara fără curea atașată, care este așezată separat. În plus, în pachet mai găsim încărcătorul cu pini ce se atașează magnetic brățării și un ghid de pornmire rapidă:

De la primul contact am remarcat că, deși Xiaomi Smart Band 8 Pro adoptă un design totalmente convențional, calitatea de fabricație pare că a urcat o treaptă față de ceea ce știam în trecut. Avem un corp metalic, ce se întinde din jurul ecranului până la spatele din plastic, unde este senzorul optic pentru măsurătorile de sănătate.

Corpul metalic al brățării o face pe aceasta foarte solidă, iar sticla de protecție a display-ului – Corning Gorilla Glass Victus, ar trebui să asigure o bună rezistență în timp, atât în fața micilor zgârieturi, cât și la eventuale șocuri. 

Corpul brățării poate fi negru lucios sau de un argintiu închis. Aici vedem o brățară Xiaomi Smart Band 8 Pro complet neagră.

Cureaua din TPU este ceva mai rigidă decât mi-ar fi plăcut, iar asta fiindcă este cu adevărat zdravănă. Apare acum un nou mecanism de prindere a brățărilor, unul ce permite schimbul rapid și facil al acestora.

Am primit alături de Xiaomi Smart Band 8 Pro și o curea textilă suplimentară. Ajustarea acesteia este mai exactă, fiind fără trepte, dar mai important este că sistemul de prindere pe brățară permite inclusiv montarea unor curele clasice, cu telescoape, cum se spune.

Așadar, dacă vei cumpăra o curea precum cea din pozele de mai sus, poți apoi să folosești diferite curele cu lățimea de 22 mm pentru Xiaomi Smart Band 8 Pro.

Ecranul AMOLED de 1.74 inch se întinde pe mare parte din zona frontală, dar nu aș spune că se bat recorduri la raportul dintre display / corp. Marginile din jurul ecranului sunt aproape egale pe toate laturile, iar colțurile afișajului sunt destul de tare rotunjite.

Bratara fitness Xiaomi Smart Band 8 Pro

Avem un AMOLED de bună calitate, ce afișează culori vii și un contrast uriaș, cu acel negru perfect. Atingerile sunt preluate exact mai tot timpul, dar am mai întâmpinat uneori și ceva mici dificultăți, în sensul că unele gesturi de swipe nu au fost recunoscute, ci preluate drept atingere / tap.

Luminozitatea este suficient de ridicată, doar că senzorul de lumină ambientală reglează mai mereu câteva trepte mai jos intensitatea ecranului față de ce cum mi-aș fi dorit.

Una peste alta, ecranul este cu siguranță un punct pro al Xiaomi Smart Band 8 Pro, iar asta contează extrem de tare la un așa dispozitiv, pe care îl vei alege, cel mai probabil, tocmai pentru dimensiunile afișajului.

Dacă vorbim despre sistemul de operare ce rulează pe brățară, atunci este unul similar cu tot ceea ce mai întâlnim la astfel de dispozitive. Navigarea prin interfață se face exclusiv prin atingeri și gesturi pe ecran, nu există niciun buton fizic, nici măcar unul capacitiv. Am pățit odată ca ecranul să se blocheze, să înghețe pe afișarea unui apel în desfășurare (care de fapt se încheiase). Atunci, nimic nu a funcționat, ecranul tactil nu mai prelua nicio comandă. M-am văzut nevoit să pun brățara la încărcat, a fost singura metodă de a schimba ecranul cu un altul. Fix asta s-a întâmplat, iar interfața și-a revenit ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Interfața brățării Xiaomi Smart Band 8 Pro:

În ceea ce privește conexiunea cu telefonul, aceasta se realizează prin intermediul aplicației Mi Fitness. Am instalat-o pe Xiaomi 14 și vedem mai jos cum se prezintă.

Interfața Mi Fitness pentru Android alături de brățara Xiaomi Smart Band 8 Pro:

Monitorizarea sănătății și a activității fizice este ok, dar nu mi se pare că este la nivelul competiției de la Huawei. De Garmin nu cred că are rost să vorbim, oricum produsele de la această companie sunt în altă ligă, deci nu putem compara Garmin cu Xiaomi.

Xiaomi Smart Band 8 Pro se pare că poate monitoriza mai bine de 150 de sporturi, însă fiindcă nu am purtat atât de mult brățara, nu mă pot pronunța cu precizie referitor la funcțiile de sănătate și fitness.

Ce pot spune cumva legat de utilizare, este că pe partea de notificări totul este ok, sunt transmise instant către brățară. Poți alege din Mi Fitness de la ce aplicații să primești notificările.

Autonomia pot aprecia că impresionează. Chiar dacă din cât am testat eu nu pot spune că este vorba chiar despre 2 săptămâni de folosire continuă, undeva la 10 zile se pot atinge cu o folosire normală.

Încărcarea bateriei de 289 mAH se face prin adaptorul din cutie, cu cei doi pini care corespund celor de pe brățară. Încărcătorul se fixează pe Xiaomi Smart Band 8 Pro prin magnet, iar încărcarea completă durează aproape o oră și jumătate.

Xiaomi Smart Band 8 Pro costă în țara noastră 390 de lei. Din partea mea, nu vorbim neapărat despre o adevărată afacere la costul actual, aș putea recomanda această brățară când va fi propusă cu o reducere de cel puțin 20%, ceea ce oricum cred că se va petrece undeva în câteva luni. Asta nu înseamnă că dacă vei cumpăra Xiaomi Smart Band 8 Pro chiar acum vei regreta cumva, ci doar că nu vei simți că te-ai ales cu cea mai bună ofertă.

Galerie foto cu Xiaomi Smart Band 8 Pro: