Accesorii inteligente

Sunt momente în care Xiaomi se mişcă destul de greu pe piaţa europeană, anumite device-uri lansate în China fiind aduse cu luni întârziere pe bătrânul continent. Un astfel de exemplu este brăţara inteligentă Xiaomi Smart Band 8, accesoriu anunţat oficial în aprilie, adică acum patru luni.

Din păcate mai avem de aşteptat încă o lună şi puţin, surse din industrie susţinând că la început de octombrie vom putea comanda şi noi Xiaomi Smart Band 8. Există totuşi şi o veste bună, preţul. Un retailer polonez a listat brăţara la aproximativ 45 euro, adică undeva la 220 lei. Sper să nu fie o greşeală, asta pentru că Xiaomi Smart Band 8 ar fi mai ieftină la lansare decât Xiaomi Smart Band 7 (în România a avut un preţ recomandat de 279.99 lei).

Pentru un accesoriu destul de accesibil primim o sumedenie de caracteristici. Brăţara vine cu un ecran AMOLED de 1.62 inch cu rezoluție 192 x 490 pixeli şi rată de refresh la 60Hz, 326 ppi, luminozitate de până la 600 nits, protecție din sticlă pentru zgârieturi şi funcţia Always On Display. Brăţara vine cu peste 100 de feţe şi include o baterie de 190 mAh ce se încarcă complet în aproximativ 1 oră şi promite o autonomie de până la 16 zile, bluetooth 5.2 şi este rezistentă la scufundări (există certificare 5 ATM).

Device-ul ştie să măsoare ritmul cardiac, gradul de oxigenare al sângelui (include alertă în caz că saturaţia scade sub 90%), ciclurile de somn, cât şi calitatea respiraţiei din timpul somnului. Utilizatorul va putea să îşi ţină anumite evidenţe pentru stres, ciclul menstrual, sănătate şi activitate fizică (există peste 150 moduri de sport şi 13 moduri profesioniste de sport).

Xiaomi Smart Band 8 cântăreşte 27 de grame (fără curea) şi are următoarele dimensiuni: 48 × 22.5 × 10.99 mm.

Sursa: gizchina.com