Accesorii inteligente

Iată că într-un final brăţara inteligentă de buget Xiaomi Smart Band 7 a fost lansată oficial şi în România.

Cei interesaţi o pot găsi deja în stocurile partenerilor autorizaţia Mi-Home, eMAG, Flanco, Black Tech şi Vodafone la un preţ recomandat de 279.99 lei. Lista retailerilor va fi completată în curând şi cu Orange, Altex sau Xiaomi Store Sun Plaza.

Din păcate Xiaomi Smart Band 7 nu beneficiază de nicio campanie promoţională de lansare, astfel că pentru moment ne mulţumim cu preţul standard.

Brăţara vine cu un ecran AMOLED de 1.62 inch cu rezoluție 192 x 490 pixeli, 326 ppi, luminozitate de până la 500 nits, protecție din sticlă pentru zgârieturi şi funcţia Always On Display. Brăţara vine cu peste 100 de feţe şi include un wallpaper dinamic cu planeta Marte.

Accesoriul ştie să măsoare ritmul cardiac, gradul de oxigenare al sângelui (include alertă în caz că saturaţia scade sub 90%), ciclurile de somn, cât şi calitatea respiraţiei din timpul somnului. Utilizatorul va putea să îşi ţină anumite evidenţe pentru stres, ciclul menstrual, sănătate şi activitate fizică (există 120 moduri de sport şi 4 moduri profesioniste de sport). Se pare că brăţara aduce în premieră trei noi tipuri de monitorizare astfel:

  • Training load – cuprinde recomandări de exerciții bazate pe nivelul consumului de oxigen (EPOC) din ultimele 7 zile;
  • Recovery duration – afișează intervalul recomandat de recuperare, pe baza intensității ultimului antrenament efectuat;
  • Training effect – un rating general al exercițiilor aerobice și anaerobice.

Xiaomi Band 7 mai include o baterie de 180 mAh ce se încarcă complet în mai puţin de două ore şi promite o autonomie de până la 15 zile, bluetooth 5.2 şi este rezistentă la scufundări (există certificare 5 ATM).