Software

Cel mai mare portal de imobiliare din România, imobiliare.ro, a avut în luna ianuarie o breşă de securitate IT importantă, una ce a expus datele mai multor clienţi, date stocate în peste 200.000 de fişiere cu extensia PDF şi JPG.

Nu se ştie încă dacă cineva a accesat aceste informaţii, însă pentru o anumită perioadă de timp date sensibile despre clienţi au fost expuse fără protecţie prin parolă sau criptare. Vulnerabilitatea a fost descoperită de echipa Website Planet în timpul unor scanări de rutină ale serverelor.

În cele peste 200.000 de fişiere neprotejate s-ar fi găsit informaţii de identificare personală precum nume şi prenume, numere de telefon, adrese de mail, adrese poştale, CNP-uri, documente de proprietate, planuri arhitecturale, cărţi funciare, descrieri ale diverselor proprietăţi imobiliare şi multe altele.

Reprezentanţii imobiliare.ro au transmis un punct de vedere oficial către profit.ro în care au confirmat această breşă:

“În luna ianuarie 2021, am detectat o potențială vulnerabilitate în sistemele noastre interne de stocare a datelor. Compania noastră a demarat în mod prompt o investigație internă. Vulnerabilitatea a fost rapid remediată. Investigațiile interne cu privire la cauze și consecințele potențiale continuă. Asigurăm, pe această cale, că pentru Imobiliare.ro siguranța datelor este o prioritate și că depunem eforturi continue pentru a proteja confidențialitatea și integritatea informațiilor din platformele noastre, respectând toate prevederile în vigoare.”