Hardware

Huawei primeşte lovitură după lovitură, iar cea despre care vom povesti în cele ce urmează pare a fi cea mai dură.

Compania chineză şi-a făcut un plan de rezervă în eventualitatea unei întreruperi a colaborării cu companiile americane, dar oare are ceva similar şi pentru cele cu companii din alte ţări ?

Presa din Marea Britanie susţine că cei de la ARM ar fi trimis o înştiinţare internă către angajaţi prin care erau informaţi de întreruperea colaborarii cu firmele din China, prima pe listă fiind chiar Huawei. Această decizie pare a avea cel mai mare impact pentru producătorul chinez în condiţiile în care procesoarele sale HiSilicon sunt bazate pe arhitectură ARM. Practic Huawei nu va mai putea produce niciun procesor din seria Kirin.

De ce s-a ajuns la această situaţie ?

Răspunsul este unul simplu şi are legătură tot cu americanii. Brevetele folosite de ARM au origine americană şi se pare că acest lucru îi obligă să respecte deciziile luate de Trump şi ai lui.

Situaţia este şi mai dramatică dacă ne gândim că în acest moment Huawei nu are altă alternativă. Aproape toate procesoarele sunt bazate pe nuclee ARM, cu excepţia celor de la Intel, adică zero soluţii.

S-au gândit oare chinezii atât de departe şi şi-au dezvoltat şi propriile nuclee ? Timpul ne va răspunde la această întrebare.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: hardwarehuawei
Tag-uri: ARMHuawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.