Bugatti Chiron gAuto

Bugatti Chiron va fi dezvăluit oficial mâine, odată cu deschiderea porților Salonului Auto de la Geneva, dar avem încă de azi cifre oficiale și o galerie foto cuprinzătoare cu ceea ca va deveni noul standard în materie de performanțe auto. Nu atât prin prisma timpilor pe circuit, cât prin accelerație și viteză maximă.

Haideți să nu ne lungim mult și să vă prezint cele mai importante cifre care-l caracterizează pe noul Bugatti Chiron:

Bugatti Chiron

  • viteză maximă anunțată oficial, pentru drumurile publice, de 420 km/h. Se zvonește însă că în condiții de test, pe circuit închis, se pot atinge peste 460 de km/h;
  • accelerație: 0 – 100 km/h în mai puțin de 2.5 secunde, 0 – 200 km/h în circa 6.5 secunde și 0 – 300 km/h în aproximativ 13.6 secunde;
  • 1500 de cai putere și 1600 Nm dintr-un motor W16 (în esență două V8-uri ”lipite”) de 8 litri cu sistem de supraalimentare cu patru turbo compresoare;
  • producție limitată la 500 de exemplare, fiecare cu un preț de plecare de circa 2.6 milioane dolari. Se pare că mai bine de o treime dintre cele 500 de mașini sunt deja comandate.

Alte detalii despre Bugatti Chiron nici nu cred că-și mai au rostul, dar mai menționez câte ceva: cel mai mare ambreiaj montat vreodată pe o mașină de serie, cutie de viteze de tip dublu ambreiaj cu 7 trepte, tren de rulare adaptiv, șasiu realizat din fibră de carbon, sistem de frânare față cu etriere cu 8 pistonașe.

Începerea producției noului Bugatti Chiron este programată pentru această toamnă. De abia aștept să apară clipurile video în care se prezintă accelerația și viteza maximă pentru acest hipercar.

Galerie foto cu Bugatti Chiron:

Sursa: MotorAuthority.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.