Hardware

Ieri a fost prima zi în care românii au putut genera vouchere pentru prima etapă din noua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice. În teorie această etapă durează între 26 noiembrie şi 2 decembrie, însă bugetul alocat a fost epuizat într-un timp record.

Generarea voucherelor s-a putut face începând cu ora 10:00, iar la ora 10:05 bugetul era epuizat. În cele 5 minute au fost solicitate 35.000 de vouchere astfel:

  • 13.370 vouchere pentru maşini de spălat rufe;
  • 7.134 vouchere pentru maşini de spălat vase;
  • 14.496 vouchere pentru frigidere / congelatoare.

Voucherele sunt nominale, netransmisibile şi valabile 15 zile de la validarea de către AFM (validarea se va realiza cel mai probabil joi – vineri ţinând cont că până atunci bugetarii sunt în concediu).

La prima vedere pare un succes remarcabil, însă şi în sesiunea din vară bugetele s-au epuizat rapid, iar când a fost vorba de valorificarea acestora situaţia a fost diferită. Din cele 75 milioane lei alocate au rămas nefolosite aproximativ 34 milioane lei, adică peste 45% din bugetul total.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre această sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice, am scris despre modificările sesiunii actuale față de cele din etapele trecute, precum și detaliile complete despre modul în care ne putem înscrie spre a putea beneficia de vouchere.