Hardware

Aşa cum vă anunţam săptămâna trecută, în luna decembrie vom avea o nouă sesiune de cumpărături cu vouchere emise în programul Rabla pentru electrocasnice 2021.

În vară a existat un buget total de 75 milioane lei şi pentru că 45% din buget (34 milioane lei) nu a fost utilizat, acesta a fost reportat pentru sfârşitul anului. Înscrierile vor putea fi făcute începând cu ultima săptămână din noiembrie, iar voucherele vor putea fi generate la început de decembrie.

Dar ce modificări aduce noua sesiune din decembrie ?

Nu foarte multe, sunt trei schimbări evidenţiate în ghidul de finanţare:

1. Articolul 4, alineatul (2) – “Sumele alocate unei sesiuni de finanțare, rămase neutilizate, pot fi reportate în vederea lansării unor noi sesiuni și aprobării unor noi solicitanți.” În cadrul aceluiaşi alineat se introduce şi “Sumele prevăzute la alin. (2) pot fi utilizate în același an sau în anul următor reportării.”.

Se precizează practic că sumele rămase neutilizate de la o sesiune de finanţare pot fi reportate ulterior pentru alte sesiuni din cadrul aceluiaşi an sau din anul următor. În vechiul ghid exista limitarea pentru acelaşi an bugetar.

2. Articolul 5, alineatul (1), litera e) – “400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G”

Aici găsim cea mai importantă schimbare. În ghidul anterior se preciza clasa energetică E ca minim, însă în această categorie existau 10 – 15 televizoare în ofertele tuturor comercianţilor. Cu această modificare se oferă acces la aproape toată piaţa de televizoare.

3. Articolul 19 – în acest caz se introduce un nou alineat, alineatul (6). Acesta spune că “Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică.”

Cu acest nou alineat se clarifică problema transmisibilităţii voucherelor. Pe scurt, acestea pot fi folosite doar de către solicitant (dacă va fi cazul se va cere cartea de identitate pentru confirmare). Nu le mai cumpăraţi de pe OLX că le cumpăraţi degeaba.

Restul informaţiilor despre program rămân aceleaşi. Citiţi mai multe în acest articol.

Via: hotnews.ro