Smartphone

Bullitt Group este o companie britanică destul de cunoscută chiar şi în România, asta deoarece aceasta era specializată în producţia de smartphone-uri rugged. Brandul principal era CAT, însă din 2021 compania a încheiat un contract de licenţiere a brandului Motorola strict pe nişa telefoanelor rezistente, de aici şi seria Motorola Defy.

Fără a fi făcut încă un anunţ oficial, se pare că mai mulţi angajaţi ai companiei au postat pe LinkedIn că Bullitt Group a dat faliment şi că toţi salariaţii au fost concediaţi. Compania avea de ceva timp probleme financiare, iar planul de salvare gândit ca parte a procesului de insolvenţă ar fi eşuat.

Din păcate, vânzările de smartphone-uri rugged nu merg chiar atât de bine, de aceea şi numărul destul de limitat de producători pe această nişă. Bullitt Group se specializase în ultima perioadă pe telefoane cu servicii de mesagerie prin conexiune directă la satelit, cel mai recent astfel de exemplu fiind Cat S75 / Motorola Defy 2.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, Bullitt Group deţine o serie de brevete şi patente foarte interesante atât în ceea ce priveşte device-urile rugged, cât şi unele legate de tehnologii de conexiune directă la satelit. Foarte probabil toate acestea vor fi transferate pe o nouă entitate şi utilizate în alte proiecte.

Sursa: digitech.ch