Diverse

Există o așteptare locală legată de intrarea Amazon în retailul autohton, dar până la momentul ăsta nu s-a concretizat. Mă aștept ca la un moment dat să vedem cum eMAG intră în portofoliul companiei americane, Naspers așa a procedat cu investițiile sale. Le-a crescut până la un punct și a preferat să le vândă. 

Discuția de astăzi trebuie prinsă într-un context internațional. Amazon a cumpărat un lanț de retail din SUA pentru 13.7 miliarde dolari și ar dori să meargă mai departe spre o altă achiziție de marcă: Carrefour. Capitalizarea gigantului francez a ajuns la 13 miliarde euro, la jumătate față de cât era evaluat în 2015.

Dintr-o lovitură, Amazon și-ar asigura o expunere europeană: 30 de țări și 12.000 de supermarket-uri are Carrefour la momentul actual. Cei 13 miliarde euro sunt doar 3% din valoarea de piață a Amazon.

Amazon este cunoscut pentru marjele de profit reduse. Achiziția Whole Foods din SUA a adus reduceri substanțiale și creșterea numărului de clienți cu 25%. Nu știu dacă vă mai aduceți aminte de Amazon Go, propunerea lor în ce privește supermarket-ul viitorului (fără case de marcat, plata direct cu smartphone-ul prin aplicația dedicată etc).

În România, Carrefour are 28 de hipermarketuri, 98 de supermarketuri Market, 43 de magazine de proximitate Express și 10 magazine de proximitate Contact.

Sursa: Digi24.ro

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.