Retelistica

Adrian Seceleanu de la ZF aș spune că ne oferă zvonul zilei. Spas Roussev este un om de afaceri din Bulgaria ce tocmai ar fi achiziționat operațiunile din Albania ale Deutsche Telekom pentru 50 milioane euro. 

Spas Roussev a declarat că ar fi în discuții pentru a cumpăra Telekom Romania. În acest demers ar avea alături un partener important.

Aș spune că șansele sunt mici, depinde de partenerul interesat să intre în această înțelegere.

Asta pentru că:

  1. Cifra de afaceri a Telekom România este în jurul a 1 miliard de euro, profit operațional de 160 milioane euro. Îmi vine greu să cred că de la 50 milioane euro în Albania, bulgarul este capabil să ducă o înțelegere de ordinul a sute de milioane de euro, chiar și mai mult;
  2. Un cuvânt de spus îl are și statul român ce este acționar în ambele divizii ale Telekom din țara noastră;
  3. Parteneriatul încheiat între Orange și Deutsche Telekom la nivel european ne duce cu gândul că în pole position pentru o eventuală achiziție se află operatorul portocaliu, ce are și finanțele necesare pentru acest proces.

Bulgarul a spus că după Albania și România urmează Macedonia. Scopul său: Consolidarea pieței de comunicații din Balcani…

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.