Smartphone

Avem două telefoane mobile pliabile prezentate de către companii cu prezență globală: Samsung GALAXY Fold și Huawei Mate X, dar și alte branduri se pregătesc de anunțuri similare, iar Motorola și-a propus să readucă la viață un nume cu vechime – RAZR. 

Samsung GALAXY Fold se desface precum o carte. Huawei Mate X mizează pe o soluție și mai ingenioasă, cu ecran ce se pliază pe exterior.

Smartphone-ul pliabil de la Motorola amintește destul de mult de seria RAZR dacă schițele ajunse în online sunt respectate de către produsul final. Telefonul se pliază precum smartphone-urile cu clapetă, doar că la interior avem un ecran pliabil.

Al doilea ecran își intră în rol când smartphone-ul este pliat, dar au fost integrate funcții software spre a fi util și când RAZR-ul este deschis (scroll în paginile web prin gesturi făcute pe display-ul secundar, comandă pentru camera foto etc).

Soluția Motorola mi se pare a fi cea mai simplă, dar și utilă în același timp. Nu trebuiesc cine știe ce mecanisme complexe și ecrane mari cu formate atipice. Plus că s-ar putea să avem la mijloc și un preț mai așezat față de cei peste 2000 de euro ceruți pe GALAXY Fold și Mate X.

Sursa: XDA-Developers.com

Categorii: telefoane-mobile

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.