Telefoane Mobile

Avem două telefoane mobile pliabile prezentate de către companii cu prezență globală: Samsung GALAXY Fold și Huawei Mate X, dar și alte branduri se pregătesc de anunțuri similare, iar Motorola și-a propus să readucă la viață un nume cu vechime – RAZR. 

Samsung GALAXY Fold se desface precum o carte. Huawei Mate X mizează pe o soluție și mai ingenioasă, cu ecran ce se pliază pe exterior.

Smartphone-ul pliabil de la Motorola amintește destul de mult de seria RAZR dacă schițele ajunse în online sunt respectate de către produsul final. Telefonul se pliază precum smartphone-urile cu clapetă, doar că la interior avem un ecran pliabil.

Al doilea ecran își intră în rol când smartphone-ul este pliat, dar au fost integrate funcții software spre a fi util și când RAZR-ul este deschis (scroll în paginile web prin gesturi făcute pe display-ul secundar, comandă pentru camera foto etc).

Soluția Motorola mi se pare a fi cea mai simplă, dar și utilă în același timp. Nu trebuiesc cine știe ce mecanisme complexe și ecrane mari cu formate atipice. Plus că s-ar putea să avem la mijloc și un preț mai așezat față de cei peste 2000 de euro ceruți pe GALAXY Fold și Mate X.

Sursa: XDA-Developers.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.