Hardware

Au și început să apară mai multe informații în spațiul online cu privire la chipsetul ce este așteptat a fi integrat pe Samsung GALAXY S10 și S10 Plus. Teoretic, o să avem toate informațiile de la Samsung prin toamnă. 

Site-urile tech din dot com au preluat ponturile unui utilizator de twitter numit Ice Universe. Se spune că Exynos 9820 ar merge pe o soluție tri-cluster pentru CPU, în genul a cee ce a adus MediaTek pe X30 (deca-core cu 2 + 4 + 4).

În cazul Samsung, combinația ar fi următoarea:

  • 2 + 2 + 4;
  • 2 x Mongoose M4 + 2 x ARM Cortex-A76 + 4 x ARM Cortex-A55;
  • frecvența maximă – 3.3 GHz (cea mai mare de pe un CPU pentru telefon mobil);

Mongoose M4 și ARM Cortex-A76 pentru sarcinile ce necesită un plus de putere de procesare, ARM Cortex-A55 pentru sarcinile de rutină (nuclee ce impresionează prin eficiența energetică).

Informația poate fi coroborată cu anunțul Samsung și ARM de acum câteva zile când au specificat că au încheiat un parteneriat și mai solid pentru viitor. Printe telefoanele mobile cu Exynos 9820: versiunea europeană a Samsung GALAXY S10, S10 Plus și Note 10.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.