Hardware

Huawei rămâne în continuare afectată de sancţiunile americanilor în segmentul smartphone-urilor, categorie unde nu are acces la numeroase tehnologii (de aici şi activitatea în continuare foarte restrânsă).

Cea mai mare problemă este generată de lipsa accesului la tehnologii ce permit realizarea de procesoare in-house. Până la sancţiuni Huawei fabrica procesoarele HiSilicon, unele destul de potente şi foarte bine optimizate pe telefoanele producătorului chinez.

Surse din China susţin că Huawei ar fi reluat producţia de procesoare HiSilicon, însă pe procese vechi de 12 şi 14nm. Acestea sunt dezvoltate de la zero de către Huawei şi nu mai depind astfel de tehnologii vestice.

Din păcate pentru companie aceste procesoare sunt mult prea depăşite pentru a fi implementate pe telefoane, însă ar putea deveni extrem de utile pe alte device-uri ce nu necesită putere mare de procesare (aspect foarte util pentru Huawei ţinând cont de diversificarea de care vă spuneam într-un articol anterior).

Huawei are ambiţii şi mai mari, compania chineză încercând chiar să dezvolte un dispozitiv care să permită litografie EUV (în prezent astfel de maşinării sunt produse de o singură companie, olandezii de la ASML). O astfel de realizare ar schimba radical regulile jocului, Huawei putând dezvolta împreună cu producători locali precum SMIC procesoare mai puternice, pe procese de fabricaţie mult mai competitive (7,5 sau chiar 4nm).

Sursa: phonearena.com

Categorii: huawei
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.