Telefoane Mobile

Vânzările de smartphone-uri în lume sunt în creştere, majoritatea producătorilor importanţi reuşesc să se dezvolte, însă nu şi Huawei. În cel mai nou raport Canalys aţi putut observa scăderea dramatică a vânzărilor Huawei în Europa, iar în analiza Strategy Analytics aţi putut descoperi situaţia producătorului chinez la nivel global.

Cert este că Huawei are mari probleme de aprovizionare cu procesoare, atât din cauza interdicţiilor impuse de SUA, cât şi pe fondul crizei globale de semiconductori.

Surse neoficiale din China susţin că producătorul chinez se gândeşte serios să oprească producţia de smartphone-uri de buget în contextul în care acestea se produc la un nivel sub cel de avarie, iar stocurile din magazine sunt aproape inexistente. Se pare că în China nu prea se mai găsesc telefoane Huawei accesibile, în unele magazine fizice cele mai ieftine modele având preţuri de 500 – 600 dolari.

În România nu a mai apărut un smartphone nou Huawei de luni bune, acum se vând modele vechi şi foarte vechi pe baza stocului existent. În schimb există numeroase noutăţi la nivel de accesorii inteligente, de la căşti wireless şi routere wireless, până la periuţe electrice.

Sursa: gizmochina.com