Canalys a oferit estimările pentru livrările înregistrate în piața de smartphone-uri pe primele trei luni din 2021. Ați găsit în urmă cu câteva zile un articol similar bazat pe datele Strategy Analytics.

Pozițiile sunt cumva cele anticipate (evoluția este raportată față de T1 2020):

  1. Samsung – 76.5 milioane unități, market share de 22% și creștere de 28%;
  2. Apple – 52.4 milioane unități, market share de 15% și creștere de 41%;
  3. Xiaomi – 49 milioane unități, market share de 14% și creștere de 62%;
  4. OPPO – 37.6 milioane unități, market share de 11% și creștere de 60%;
  5. vivo – 36 milioane unități, market share de 10% și creștere de 48%.

Întreaga piață de smartphone-uri: 347.4 milioane unități, creștere de 27%. Secțiunea Ceilalți a strâns 95.9 milioane unități, scădere de 2%.

Huawei fără Honor se află pe locul al 7-lea cu 18.5 milioane unități. Sunt curios ce brand se află între locul 5 și locul 7. M-am uitat prin estimările specialiștilor de la Canalys, iar OPPO și vivo sunt văzute în creștere pe segmentul mid-range, cumva îl forțează pe Xiaomi să rămână puternic ancorat în smartphone-urile ieftine, iar Honor ar putea reveni puternic în piață (se fac tot felul de înțelegeri spre a-și întinde prezența în afara Chinei etc).

De căderea LG s-ar putea să beneficieze Motorola, TCL, Nokia și ZTE (80% din vânzări erau generate în America, smartphone-uri cu preț de sub 200 dolari). Mi se pare că Motorola are un portofoliu mai interesant de dispozitive.

Sursa: Canalys.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.