Ming-Chi Kuo este un analist Apple ce mereu a avut informații bune cu privire la cele mai noi produse lansate de către compania americană. Acum a lansat un raport nou cu privire la seria iPhone 15 și USB Type-C.

iPhone-urile din 2023 vor face pasul spre USB Type-C și așa vor respecta și noile norme stabilite de către Uniunea Europeană. Pe de altă parte, nu sunt primele produse pe USB Type-C, tablete cu acest port au fost lansate de o bună perioadă de timp.

Și aici este o abordare specifică Apple, 15 și 15 Plus vor folosi USB-C 2.0 și viteza de transfer va fi precum la modelele de acum – un maxim de 480 Mbps. iPhone 15 Pro și 15 Pro Max ar putea integra USB Type-C 3.2 la standardele Thunderbolt 3 și ar crește viteza de transfer până la un maxim teoretic de 40 Gbps.

Apple are o politică a pașilor mărunți și presupun că în timp și modelele mai ieftine vor face pasul spre USB Type-C-ul mai rapid. Pe de altă parte nu putem spune că în universul Android stă mai bine. Majoritatea smartphone-urilor sunt încă pe tehnologia mai veche și doar o mână de modele au făcut pasul spre USB Type-C 3.2, deși a trecut o bună perioadă de timp de la lansarea sa.

Sursa: 9to5Mac.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.