Tablete

HMD Global, compania ce se află acum în spatele brandului Nokia și care își dorește să se folosească de gloria de altă dată a producătorului finlandez, se pare că are în pregătire și o tabletă cu ecran uriaș. Cel puțin acestea sunt primele zvonuri, pe care trebuie să le tratăm deocamdată cu scepticism.

Despre flagship-ul Nokia 8 sunt date ceva mai certe, iar legat de Nokia 6 avem deja detalii oficiale. Însă această tabletă cu display de 18.4 inch a apărut pentru moment doar într-o presupusă captură de ecran în testul de benchmark GFXBench.

Aici ni se arată și alte date interesante despre noul dispozitiv: procesor Snapdragon 835 tactat la 2.2 GHz, accelerator grafic Adreno 540, 4 GB de memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare. Tot acest ansamblu hardware ar trebui să se descurce lejer cu rezoluția QHD 2560 x 1440 pixeli oferită de ecranul gigant de 18.4 inch.

Specificatii tableta Nokia in GFXBench

Alte date evidențiate în GFXBench relevă faptul că ambele camere vor fi de 12 Megapixeli și că amândouă pot filma la rezoluție UHD 4K. Printre elementele de conectivitate remarcăm GPS, NFC și suport sim, cel mai probabil conexiuni la viteze 4G LTE. Pe partea software vedem că viitoarea tabletă Nokia va rula Android 7.0 Nougat.

Câți clienți își va găsi acest dispozitiv nu pot nici măcar să-mi imaginez, cel mai probabil va fi promovat ca un All-In-One cu Android, întrucât portabilitatea este mai redusă decât a unui laptop convențional.

Să vedem însă câte dintre datele dezvăluite azi se vor și concretiza, fiindcă deocamdată ne bazăm doar pe simple speculații.

Notă: în imaginea reprezentativă apare tableta Nokia N1.

Sursa: GSMArena.com

Categorii: nokiatablete

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.