Ford Transit Custom PHEV gAuto

Ford a reușit pentru al doilea an consecutiv să vândă cele mai multe vehicule comerciale în Europa. Din această postură și pentru a-și atinge scopul de a deveni unul dintre liderii mondiali în producția de automobile electrificate, în 2017 începe un proiect de testare a 20 de van-uri Ford Transit Custom PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) în capitala Marii Britanii.

Londra este supra aglomerată, numai vehiculele comerciale parcurgând zilnic circa 280.000 de drumuri. Astfel, o bună parte a poluării aerului acestei metropole se datorează transporturilor comerciale. Introducerea în circulație a mai multor autovehicule hibride de transport marfă ar putea asigura un aer mai curat.

Proiectul inițiat de Ford în parteneriat cu organizația guvernamentală Transport for London presupune introducerea în circulație a 20 de van-uri Transit Custom PHEV, vehicule ce vor intra în producția de serie din 2019. Scopul este analizarea modului în care acest tip de mașină poate contribui la țintele de reducere a poluării aerului, crescând în același timp productivitatea operatorilor în condiții urbane, cel mai dur mediu de lucru pentru vehiculele comerciale.

Flota experimentală va opera în condiții normale de trafic în avantajul unor companii din diverse zone ale industriei. Mașinile vor utiliza un sistem telematic pentru a colecta informații legate de performanțele financiare, operaționale și ecologice, analiza acestora urmând să ajute la maximizarea beneficiilor pe care le oferă mașinile electrificate.

Exemplarele Transit Custom hibride plug-in care fac parte din flota de test din Londra sunt vehicule ce pot fi încărcate cu energie electrică direct de la o priză normală. Această energie este utilizată pentru parcurgerea unor rute urbane cu emisii zero. Se adaugă un motor eficient cu combustie pentru a oferi o autonomie suplimentară dacă e nevoie de drumuri mai lungi. Ford este primul producător care oferă tehnologia hibridă plug-in în acest segment al mașinilor utilitare.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.