Telefoane Mobile

La MWC 2015 am avut o întâlnire cu un reprezentant al Microsoft pe zona de telefoane mobile și mi-a lăsat de înțeles că următorul smartphone de top al companiei americane va sosi direct cu Windows 10. 

Denumirile de Microsoft Lumia 940 și 940 XL nu sunt confirmate, se știe doar că Microsoft pregătește 2 telefoane de top și 2 telefoane mid-range și se bănuiește că vor adopta rețeta de la Lumia 640 și Lumia 640 XL ( smartphone + phablet).

Lumia 940 ar putea folosi un display de 5 inch, iar Lumia 940 XL să meargă un ecran de 5.7 inch. Specificațiile hardware ar fi în mare parte aceleași, pe partea de cameră foto și video s-ar merge pe un senzor principal de 24 – 25 Megapixeli față de 20 Megapixeli la Lumia 930-ul din prezent, cameră frontală de 5 Megapixeli.

Microsoft ar pregăti interacțiuni 3D inedite, scanare a irisului ca metodă de protecție a datelor de pe smartphone, suport pentru stylus. Cum Windows 10 oferă suport pentru procesoare hexa-core și octa-core, s-ar putea ca Lumia 940 și 940 XL să meargă pe un astfel de chipset (Qualcomm Snapdragon 810, cel mai probabil).

Data de lansare a celor 2 telefoane – trimestrul III din 2015. Toate aceste informații nu trebuiesc luate ca atare, de aceea și suntem la rubrica Bursa zvonurilor.

Sursa: NokiaPowerUser.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.