MediaTek Cortex-A72 Diverse

Chiar dacă anul acesta este abia la început, anumite surse afirmă că în prima jumătate a lui 2016 principalul producător chinez de chipset-uri va dezvălui o nouă generație de procesoare.

Acestea se vor baza pe tehnologia de 16 nm și vor fi primele procesoare MediaTek Cortex-A72. Principalele avantaje ale acestora se referă la o creștere de 3.5 ori a performanțelor față de un chip pe 20 nm, dar cu un consum mai redus de energie, cu până la 75% mai mic decât al unui Cortex-A15. S-ar putea să vedem o îmbunătățire și mai mare pentru eficiența energetică atunci când vor fi folosite soluții de tip big.LITTLE.

Mai multe detalii referitoare la performanțele promise de noile chipset-uri MediaTek Cortex-A72 puteți vedea în imaginea de mai jos:

MediaTek Cortex-A72

MediaTek Cortex-A72 ar putea deveni cele mai puternice soluții pentru telefoanele și tabletele din 2016. Alături de un accelerator grafic Mali-T880 performanța în jocuri ar trebui să fie de neegalat.

Rămâne să vedem dacă aceste zvonuri vor rămâne doar în acest stadiu sau dacă se vor concretiza. Oricum ar fi, presiunea pusă pe cei de la Qualcomm se simte deja și abia aștept să văd reacțiile din partea acestora.

Sursa : GizChina.com

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.