Am recomandat Galaxy A52 și A72 de nenumărate ori în ultimele luni și unul dintre elementele prin care ies în evidență este OIS pe camera principală. Cine a folosit un smartphone cu stabilizare optică de imagine știe că avem un diferențiator important.

Circul un zvon pe site-urile tech internaționale cum că Samsung s-ar pregăti temeinic pentru 2022, iar TOATE smartphone-urile din seria Galaxy A ar dispune de OIS. Discutăm despre smartphone-uri ce coboară ca preț și sub 8 – 900 lei.

OIS-ul era regăsit doar pe unele vârfuri de gamă, iar de 1 an și ceva a ajuns pe mai toate flagship-urile, iar Samsung este singura companie ce l-a pus pe un mid-range, iar din 2022 vor să aducă OIS și pe telefoane de 150 – 200 euro.

Mi se pare o direcție corectă de dezvoltare și cred că vor avea un feature important de scos în față, în lupta cu Xiaomi & co pe mid-range și low-cost. Rămâne de văzut dacă zvonul se adeverește sau mai degrabă sunt mai multe modele cu OIS și nu întreaga serie Galaxy A din anul viitor.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.