Software

Fanii Huawei din întreaga lume, cei care aşteaptă cu nerăbdare seria de smartphone-uri Huawei Mate 30 sau chiar telefonul pliabil Huawei Mate X, nu vor primi prea bine informaţiile următoare.

Chiar dacă se zvoneşte de ceva timp că Huawei are dreptul să folosească licenţa Google până în noiembrie doar pentru produsele deja existente, am tot sperat că Huawei şi Google vor găsi o soluţie pentru următoarele lansări. Din păcate sursele care tind să confirme că Huawei Mate 30 şi Huawei Mate X vor fi livrate fără serviciile şi aplicaţiile Google se înmulţesc de la o zi la alta, mai nou chiar şi în Asia.

Se pare că noile smartphone-uri vor fi livrate utilizatorilor globali fără Google Play Store sau aplicaţii precum Gmail, Youtube, Chrome, Maps şi multe altele. Telefoanele vor veni cu un Android simplu, cu aplicaţii preinstalate de Huawei şi cu un magazin de aplicaţii aproape gol: Huawei App Galery.

Dacă se va confirma şi oficial această informaţie majoră, analiştii estimează că vânzările Huawei din afara Chinei vor scădea cu cel puţin 30% până la sfârşitul anului.

Sursa: asia.nikkei.com

Categorii: googlehuawei

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.