Acolo am petrecut trecerea dintre 2010 şi 2011. Cabana este bine întreţinută. Poate primi în condiţii optime 10 persoane (5 camere cu două paturi) şi la nevoie poate acomoda un grup şi mai mare. Fiecare cameră are baie, frigider, televizor. Încălzirea se face prin centrală, bucătăria permite oricărei gospodine să se simtă-n voie. Până şi o cămară pentru provizii face parte din schemă. Din păcate nu are internet. În apropierea am dat de un wi-fi ce nu era parolat dar în cabană semnalul scădea foarte mult nepermiţând conectivitatea. Până la urmă nu plecaţi la munte ca să navigaţi pe internet.
Important este şi că aveţi ce vizita în zonă: telecabina este la 50 de metri şi vă urcă la 2200 de metri altitudine (vedeţi Babele şi Sfinxul, ascensiunea la vârful Omul este floare la ureche dacă vă înarmaţi cu pas de fier :)), peştera Ialomiţei ce acum observ că este deschisă publicului şi pe timp de iarnă – o să daţi de multă apă la interior şi aveţi grijă pe unde păşiţi şi capul la cutie să nu apară cucuie, peisaje superbe la fiecare pas.
Dacă nu vreţi versiunea low-cost – cabană şi grup de prieteni – puţeţi opta pentru hotel Peştera. Acolo Wi-Fi nu mai reprezintă o problemă. :)
Preţul pentru cabana Babele:
– 120 lei pe noapte de cameră.
Uploadez şi o mică galerie foto:
DSC02985 DSC02991
DSC03065 DSC03071
DSC03213 DSC03077
DSC03093 DSC03085
Update: Am mai fost acolo acum doi ani de zile în 2009.
Fotografiile sunt făcute cu Sony Cyber-shot DSC-TX5.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.