evoMAG

De ieri a început luna cadourilor. Unele dintre cele mai căutate gadgets în această perioadă sunt aparatele foto. Indiferent că sunt din categoria celor mai ieftine sau a DSLR-urilor de top va produce cu siguranţă bucurie celui care îi este oferit.
O să vorbesc de 5 dintre ele pe care le consider mai ofertante din segmente diferite.
1. Canon PowerShot A490299 lei:
–  Se adresează celor care doresc o cameră foto prin care să imortalizeze momentele inedite din familie şi bugetul alocat nu se ridiciă la mii de lei. Canon produce în general ap. foto bune aşa că PowerShot A490 este ofertant pentru un începător. Are un senzor de 10 Megapixeli, ecran lcd de 2,5 inch, îi puteţi ataşa chiar şi un bliţ extern, procesor Digic III pentru imagine, detecteaza faţă, 3,3x este zoomul optic şi 4x cel digital ajungând ca împreună să fie de 13x. Memoria este asigurată de un sd card – unul de 2 Gb cred că ar fi arhisuficient pentru întreg sezonul de iarnă. Îl puteţi ţine cu uşurinţă în buzunar cu cele 175 grame ale sale. Puteţi descărca foarte uşor imaginile în calculator prin intermediul interfeţei usb. Bateriile sunt de tip AA şi ar fi utile unele reîncărcabile ca să scăpaţi de drumul la magazin făcut frecvent. Găsiţi o groază de presetări prin meniu. Pentru suma de 300 lei m-aş risca să spun că este un chilipir.
2. Canon PowerShot SX120 IS679 lei:
– aş spune că este fabricat pentru cei care au depăşit stadiul de nou venit şi se pregătesc pentru un device mai bun, ofertant ca date tehnice. Senzorul este tot de 10 Megapixeli dar avem un zoom optic 10x ce permite joaca de-a fotograful profesionist. Bineînţeles că “joaca” trebuie înţeles strict ca sens. Procesorul de imagine este DIGIC 4, detecteaza faţa, dispune de un blitz escamotabil, ecranul LCD are 3 inch. Filmează cu sunet la rezoluţie VGA (cu hd măcar la 720p aduce un plus şi mai mare). PowerShot SX120 este un intermediar către clasa DSLR-urilor. Foloseşte carduri SD şi bateriile necesare sunt două la număr.
3. Olympus SP-8001.199 lei:
– aici lucrurile se schimbă fundamental. Arată ca un DSLR cu acel obiectiv impresionant capabil de 30x şi digital 5x. Senzorul CCD are 14 Megapixeli – o valoare bună chiar şi pentru 2010. Memoria internă – mai rară la o cameră foto – este de 2 Megapixeli şi la achiziţionarea de la eMAG primiţi şi bonus un sd card de 8 Gb care ar trebui să “asigure” o autonomie pentru câteva sute de imagini la calitatea maximă. Dacă primeam al 13 salariu aş fi pus pe listă – Olympusul (un nume în lumea camerelor foto). Ştie să înregistreze video la calitate HD – 720p. Util este că îl puteţi conecta la televizorul lcd şi apoi să daţi scroll prin imagini sau video având ieşire HDMI pe lângă cea usb, tradiţională.
4. Sony NEX-52.599 lei:
– îmi amintesc că am dat de acest DSLR stilat atunci când citeam blogurile din reader. Erau şi imagini făcute în Deltă, un fel de show foto de prezentare. Mi-ar fi plăcut să mă joc şi eu cu el. Dar cine ştie poate pe viitor. Are un frate mai mic – NEX-3. Acest DSLR de la Sony cu obiectiv interschimbabil oferă cum spuneam mult stil. “Corpul” aparatului este micuţ pe lângă obiectivul foto care pare a-l sugruma la propriu. Senzorul are 14,2 Megapixeli, ecranul lcd este de 3 inch, filmează full HD la 1080p, capturează imagini panoramice 3D, procesor BIONZ pentru imagini de înaltă calitate. Concluzia: DSLR impresionant pentru cei cu portofel fără arici.
5. Canon EOS550D3.299 lei:
– aici vorbim de un DSLR pur sânge care nu atrage prin chestii de ordin estetic. Culoarea aleasă este acel negru tern întâlnit la zeci de astfel de modele. Impresionată este tehnica încorporată. Senzor de 18 Megapixeli, lcd de 3 inch, 580 de grame, filmează HD la 720p. Dacă ar fi să trec întreaga listă de “features” nu s-ar mai termina acest articol.

Categorii: canonfoto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.