Foto si Video

Pe 12 octombrie a fost deschisă cafeneaua F64 care se dorește a fi un loc de întâlnire pentru cei pasionați de fotografie. Avem și o galerie foto pe facebook. Povestea magazinului și a conceptului ce stă în spatele F64 o puteți asculta direct de la cele mai avizate surse: Marian Alecsiu și Daniela Becheru. 

Prima etapă a F64 este legată de magazinul Unirea și un mic studio foto care avea în jur de 50 de mp. Din 2011 au folosit denumirea de F64 Studio. A crescut și numărul de angajați de la 5 la 45 în 2007 și la peste 100 în 2012. Există și un clasament ZF ce-i poziționează pe locul IV ca mărime între magazinele online românești ca număr de angajați.

Cel mai important eveniment legat de F64 Studio a fost deschiderea showroom-ului din  2011 cu peste 1300 de mp și peste 9000 de produse expuse. Sunt vizitați de 10  – 15.000 de persoane pe lună și am înțeles că se fac în jur de 100 de comenzi pe zi.

Investiția în cafeneaua F64 s-a cifrat la aproximativ 100.000 de euro și amortizarea sa s-ar face în 4 ani de zile în cel mai pozitiv scenariu și 8 ani în cel mai negativ. Se pregătesc să deschidă alte showroom-uri în alte orașe – 6 la număr cu magazine de aprox. 100 mp și investiție cifrată la 200.000 de euro de magazin.

Marian Alecsiu, General Manager F64 Studio: “Pentru noi, 11 ani de F64 înseamnă pasiune investită în ceea ce a devenit cel mai important magazin foto din România. Înseamnă multă muncă, dedicare, seriozitate şi atenţie la detalii şi în relaţia cu clienţii. Scopul nostru este să oferim servicii de calitate şi să ne folosim expertiza în sprijinul fiecăruia, susținând întotdeauna fiecare consumator să găsească exact ceea ce i se potriveşte. Ne place să fim lăudaţi de clienţii noştri, de către comunitatea foto. Aceasta este cea mai mare satisfacţie a noastră.”

Daniela Becheru, Managing Director F64 Studio:De la lansarea showroom-ului in 2011, o serie de întâlniri au avut loc între fotografi, profesionişti sau amatori, discutînd sau oferind lecţii. Aşa a apărut întrebarea firească: de ce nu oferim ceva în plus? De ce să nu stea la o masă şi să savureze o cafea în timp ce schimbă păreri sau informaţii despre echipamente sau fotografie? Astăzi, lansăm primul loc de întâlnire dedicat comunitâţii foto, un loc în care creăm legături noi şi consolidăm comunitatea existentă.

În procesare pe YouTube se află și declarațiile celor doi, de la fața locului. F64 Studio dovedește că dacă ai clientul potrivit ajungi departe. Profilul clientului F64: dorește sau dispune de un aparat foto de tip DSLR, educat în ale fotografiei. Dorința lor este să abordeze mai puternic și piața entry level, de aparate foto compacte.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.