În ultimele 30 de zile am testat una dintre camerele auto DVR de top, Mio MiVue 588 Touch. Mio are un întreg portofoliu de camere auto, cu prețuri cuprinse între 399 lei și până la puțin sub pragul a 1000 de lei. Mai toate produsele lor ies în evidență prin corpul compact, rezistența la utilizare îndelungată și calitate în captare clipurilor video.

Darius a testat o cameră auto DVR din segmentul low-cost și ați văzut ce rezultate a oferit. Pe viitor o să extindem această rubrică, iar după Mio MiVue 588 Touch pregătesc un material complet legat de Xiaomi DVR. Am decis ca în 2016 să mizăm mai mult pe astfel de camere DVR și de la succesul recenziei făcută lui Mio MiVue R30, dar și pentru că o gadget de acest fel se dovedește util în situațiile limită întâlnite de-a lungul carierei de șofer. Bineînțeles, nu vă doresc să ajungeți într-o situație în care o cameră DVR să elucideze aspectele unui accident, dar știți voi cum este cu paza bună ce trece primejdia rea.

Mio-MiVue-588-Touch (3)

Mio MiVue 588 Touch este o cameră DVR compactă cu o multitudine de funcții încorporate. Mai întâi să parcurgem împreună care-i sunt specificațiile tehnice, punctul de plecare în realizarea unui material de tip recenzie.

Specificații Mio MiVue 588 Touch

 • display de 2.5 inch de tip rezistiv;
 • filmează la 1080p cu 30 fps în format H.264;
 • senzor Sony Exmor cu deschidere f/1.8, unghi de vizualizare de 130 de grade;
 • slot pentru cardurile microSD de până la 64 GB;
 • G-sensor pe 3 axe ce înregistrează direcția și forța în timpul impactului;
 • diferite moduri de utilozare: parcare, fotografie, ieșire HD;
 • baterie încorporată.

Design

Mio-MiVue-588-Touch (1)

În pachet dați de camera propriu-zisă, suport pentru prinderea pe parbriz, alt suport pentru poziționarea camerei DVR pe bordul automobilului, încărcător cu fir lung pentru priza automobilului, husă de protecție pentru 588 Touch, certificat de garanție și diferite manuale de utilizare.

Iese în evidență prin forma compactă, senzorul Sony se profilează destul de serios și prevestește realizarea unor materiale video de bună calitate. Plasticele folosite dau impresia de rezistență în timp, de lucru bine făcut, un gadget compact și bine închegat. Nu ai parte de sunete ciudate pe la vreo îmbinare nefericită. Plasticul portocaliu aș spune că individualizează puțin prostul, în rest nu se lasă nimic remarcat.

Mai nimeni nu cumpără o cameră DVR pentru cum arată ci pentru ceea ce știe să facă, iar cu cât o cameră este mai puțin de remarcat, cu atât este mai apreciată. Mai ales că sunt persoane ce și-ar dori să lase dispozitivul în mașină spre a înregistra pe perioade mai lungi, nu ai vrea să atragă atenția vreunui cleptoman.

Ca idee, rețineți că vorbim de un produs ce la nivel de calitate a materialelor și finisare punctează bine. Plasticele integrate îmi dau impresia că s-ar descurca și în vremurile toride, am avut camera în mașină la temperaturi de sub – 20 grade Celsius și nu mi-a făcut vreo problemă în funcționarea sa.

Utilizare și funcții

Mio-MiVue-588-Touch-interfata-camera (5)

Aici aș aprecia simplitatea și ergonomia pe care Mio a pus-o în camera sa. Butonul de power colorat portocaliu îl regăsiți în lateral stânga, cu ecranul camerei orientat spre utilizator. O apăsare ușor prelungită și camera pornește. Pe ecranul de start sunt informații legate de viteză, controale tactile pentru activare rapidă a camerei foto, filmării în caz de urgență, date legate de ceas, capacitatea bateriei etc.

Meniul este structurat în fișiere + funcția de playback, activare a modului parcare, înregistrare a sunetului, setări cu acces spre funcția de cameră de supraveghere, mod parcare, înregistrare a clipurilor video și posibilitatea de a seta funcția HDR, durata clipurilor de 1, 3 sau 5 minute, setarea expunerii, poziția pe GPS pentru fiecare clip în parte, reglarea senzitivității accelerometrului încorporat, formatarea cardului de tip microSD. Funcția Sistem aduce alte setări amănunțite: statusul GPS-ului, setarea orei exacte și a datei, volumulu, funcția de LCD standby, limba, măsurarea distanței în sistemul metric sau imperial, informații legate de spațiul de stocare, resetare.

Navighezi destul de simplu prin meniu cu ajutorul controlului tactil implementat pe ecranul de 2.5 inch. Comenzile trebuiesc a fi ferme, cel mai probabil este un panel rezistiv, cel puțin aceasta a fost impresia mea. Reglările pot fi accesate facil și în mașină, în spațiile cu lumină mai puternică. De obicei, o cameră DVR este setată și cam așa rămâne pentru întreaga perioada în care-i folosită, destul de rar mai ai nevoie să-i accesezi meniul.

Mio MiVue 588 Touch înregistrează clipurile video în mod automat, poate fi setată să înregistreze și când mașina staționează (Modul Parcare), dar spre a preîntâmpina orele întregi de filmare în gol există modul Car Safety ce pornește filmarea doar când sesizează un șoc așupra mașinii sau mișcare în fața sa. Există și modul fotografie, pentru cei interesați de captarea unor instantanee.

Meniul lui Mio MiVue 588 Touch;

MiVue Manager

Este o aplicație software pe care Mio a gândit-o pentru cei interesați să afle un plus de informații legate de clipurile înregistrate cu MiVue 588 Touch. Poți afla traseele parcurse, date legate de înregistrările făcute de accelerometru, upload direct spre Facebook sau YouTube + multiple alte setări.

Ca să funcționeze are nevoie de codecuri pentru fișierele MOV și AVI (Mio recomandă să descărcați K-Lite de pe site-urile de încredere).

Mai multe detalii în galeria de screenshots;

Cameră video și foto

Mio-MiVue-588-Touch (12)

Filmează la 1080p cu 30 fps în compresie H.264, iar un clip de 5 minute are 495 MB. Calitatea clipurilor vorbește de la sine și aveți mai multe clipuri făcute pe timp de noapte, zi, pe vreme frumoasă sau mai închisă. Clipurile nu au fost editate în niciun fel, le-am scos de pe cardul microSD și le-am urcat direct pe canalul nostru de YouTube. Înregistrările targetate ca urgență au în jur de 100 MB și durează 1 minut, ele nu se șterg din memoria cardurlui și necesită ștergere manuală sau formatare.

Clip pe vreme frumoasă făcut cu Mio MiVue 588 Touch;

Clip pe vreme mohorâtă făcut cu Mio MiVue 588 Touch;

Clip pe timp de noapte făcut cu Mio MiVue 588 Touch;

Clip pe timp de noapte cu condiții meteo nefavorabile

Fotografii făcute cu Mio MiVue 588 Touch;

Conectivitate

Mio-MiVue-588-Touch (9)

Butonul de power se află în lateral stânga cu ecranul orientat spre utilizator, pe aceeași latură se află și slotul pentru cardurile microSD, l-am testa cu un microSD Samsung de 64 GB și a funcționat ireproșabil. Setezi filmarea în buclă și gata, merge impecabil. Recomand ca inițial să faceți o formatare cu ajutorul opțiunii existente în cameră. O să vedeți mai multe foldere: Urgență, Normal, Parcare și Fotografie (Emergency, Normal, Parking și Photo).

În lateral dreaptă se află portul miniUSB și conectorul HD out. Prinderea camerei se face din partea superioară, iar în pachet aveți două opțiuni: pe parbriz sau pe bordul automobilului. Cablul încărcătorului este destul de lung și se potrivește în orice mașină, cred că are peste 1.5 metri lungime.

Autonomie

Nu am găsit detalii legate de bateria integrată, dar Mio spune că ar oferi până la 50 de minute de autonomie, eu pot să confirm în jur de 30 – 35 minute cu display-ul pornit în regim continuu. Aș vrea să fac o mică mențiune, adaptorul pentru priza brichetei este destul de generos dimensionat, iar dacă ai cotieră peste priză te va incomoda, vei apăsa pe capătul său și se ajunge la situația ilustrată într-o imagine, se rupe cablul respectiv.

Era bine dacă camera se încărca pe microUSB, un port mai des întâlnit, o puteai alimenta și de la o baterie externă.

Preț

Mio MiVue 588 Touch – 786 lei la eMAG.

Concluzii

Mio-MiVue-588-Touch (15)

Nu este o cameră DVR ieftină, dar plătești pentru calitatea clipurilor, ușurința în utilizare și fiabilitatea promisă în timp. Am structurat punctele PRO și CONTRA.

PRO

 • cameră compactă realizată din materiale ce dau impresia de soliditate la o utilizare îndelungată;
 • calitate bună a clipurilor video;
 • posibilitatea de a primi informații într-o aplicație desktop dedicată, spre exemplu, traseul făcut cu automobilul, date înregistrate de accelerometru cu privire la forțele G etc;
 • baterie încorporată ce nu se descarcă instantaneu și oferă până la 50 de minute de autonomie.

CONTRA

 • prețul s-ar putea să fie considera prohibtiv într-o piață emergentă precum cea locală;
 • adaptorul pentru priză este destul de mare și incomodează dacă priza se află sub cotieră;
 • mi-aș fi dorit să filmeze și peste intervalul de 5 minute la care decupează înregistrările, 10, 20 sau 30 de minute în regim continuu.

Galerie de imagini cu Mio MiVue 588 Touch;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.