Generația A în opinia Samsung se referă la persoanele capabile să se implice în viața comunității, să fie cu adevărat vectori ai unei schimbări benefice, persoane capabile să aducă ceva nou pentru binele comun. Compania sud-coreeană își dorește să-i scoată în față, să-i promoveze la nivel național.

Am ales să fiu alături de Samsung în această campanie pentru că am încredere în dorința noastră de mai bine, în puterea fiecăruia dintre noi de a aduce un plus în viața celorlalți. Nu vreau să mă laud, dar din postura de profesor în ultimul an am ales să investesc mai mult în clasa mea astfel încât să mă apropii cât de cât de ideea de clasă inteligentă, cu acces spre tehnologiile moderne, din dorința de a le preda într-un mod interactiv, mai ușor de prins de către elevii mei atât de axați pe parcurgerea conținutului imagistic (fotografii, clipuri video). Imaginea este un stimul puternic ce le stârnește interesul.

Sunt proiecte de anvergură mult mai mare pe care Samsung le-a “descoperit”, modele pentru cei interesați să înscrie un astfel de manifest social pe platforma Generația A.

  1. Uleiosul – Marian Scafaru și-a propus să aducă un plus la capitolul comportament ecologic, prin conștientizarea importanței pe care o are colectarea uleiului alimentar. Este o resursă regenerabilă, 1 litru de ulei alimentar se transformă în 0.90 – 0.95 litri de biodiesel, carburant folosit pe scară largă în America Latină, în special în Brazilia. Mai multe detalii legate de proiectul său pe Uleiosul.com.
  1. Salvează o inimă – Vlad Plăcintă a înființat asociația – Salvează o inimă, o platformă ce dorește a reuni pe cei aflați în nevoie și pe cei dornici să ajute un caz social, să salveze o viață printr-o donație. Asociația lui Vlad este alături de familiile respective pe tot parcursul tratamentului. Detalii complete și cazuri în care vă puteți implica pe Salveazăoinimă.ro.
  1. Tribul – Ariel Constantinof este unul dintre inițiatorii unui serviciu de curierat pe bicicletă. Nu cred că are rost să insist pe cât de benefică ar fi utilizarea bicicletei pe scară largă în orașele mari, ar reduce congestionarea traficului plus că poluarea ar fi la cote mai mici. Ariel a reușit să transforme Tribul într-un business și este mare lucru să transformi o pasiune într-o mică afacere. Cum puteți apela la serviciile Tribul pe site-ul dedicat – tribul.eu.

Poți înscrie un proiect existent pe microsite-ul dedicat – Generația A. Din 17 februarie poți vota un proiect favorit, unul pe care-l consideri a avea un impact puternic. La anunțarea finaliștilor se oferă ca premiu și un Samsung GALAXY A5 spre unul dintre utilizatorii ce au parcurs perioada de înscriere. Toate detalii pe linkul de mai sus.

Câteva detalii legate de Samsung GALAXY A5 (2016) ;

  • display Super AMOLED de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli și protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 4;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 615 de tip octa-core, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB;
  • Android 5.1 Lollipop;
  • 4G cu viteze în download de până la 300 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, bluetooth 4.1, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS / BDS, radio FM;
  • 13 Megapixeli cu autofocus și LED flash, cameră frontală de 5 Megapixeli;
  • baterie de 2900 mAh, 155 gr. și 7.3 mm grosime.

Haideți să arătăm că ne pasă și că suntem capabili să scoatem în față pe cei ce luptă pentru mai bine, mai frumos.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.