Software

Preţ de câteva zile România va fi în centrul atenţiei în lumea jocurilor pe calculator, ţara noastră urmând a organiza Campionatul Mondial de Esport din 2023.

În perioada 24 august – 4 septembrie, Federația Internațională de Esports va organiza la Iaşi cea mai puternică competiţie dedicată pasionaţilor de gaming. În joc vor fi puse titluri mondiale atât pe echipe, cât şi la invidiual, în şapte competiţii la şase jocuri de top.

La Iaşi vor ajunge peste 700 de jucători din peste 120 de ţări pentru a concura în jocuri precum Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile. Acest Campionat Mondial va aduce şi o premieră, primul turneu final la Counter Strike: Global-Offensive destinat echipelor feminine.

Premiile totale se vor ridica la peste 500.000 de euro, iar audienţa globală (cea care va urmări online competiţia) se estimează a fi de peste 30 de milioane de oameni.

“Am reușit să aducem această competiție de prestigiu și să transformăm Iașiul în Capitala internațională a Esports, fapt care ne face să fim foarte mândri. Este o reconfirmare din partea organizațiilor internaționale a faptului că Iașiul este un pol digital important pe harta lumii, fapt subliniat și de dezvoltarea în acest oraș a din ce în ce mai multe business-uri de prestigiu internaționale, cât și a numeroase branduri locale cu o amprentă internațională puternică”, a declarat Daniel Juravle, viceprimar al Municipiului Iași.

Campionatul Mondial de Esports se va desfășura în cadrul Digital Throne, ce va aduce entertainment-ul digital în toate formele sale, de la scene multimedia și artiști de muzică de top și până la proiecții impresionante pe Palatul Culturii din Iași sau parade de cosplay în costume ale eroilor din filme și jocuri video.