Smartphone

Xiaomi este un brand cunoscut de către entuziaști, afirmația stă în picioare și pentru Meizu, OnePlus + liga B-list și C-list a companiilor chinezești ce lansează telefoane Android pe bandă rulantă. 

În articolul precedent vorbeam de trei modele emblematice pentru sfârșitul lui 2015: Lenovo ZUK Z1, Xiaomi Mi-4c și OnePlus X. Punctează excelent pe partea de raport preț / specificații, dar și în ce privește actualizarea software după procesul de achiziție propriu-zis.

Știu că OnePlus, Xiaomi și Meizu sunt departe de a fi companii no name, dar nu au intrat în conștiința colectivă precum Samsung, Sony, HTC, LG, Huawei etc. Am putea face un chestionar ad-hoc pe stradă și la enunțarea companiilor menționate la început de paragraf în cel mai bun caz te-ai alege cu o sprânceană ridicată în semn de întrebare.

Asta pentru că sunt cunoscute strict în online, aici se face grosul vânzărilor, iar multe dintre ele ajung a fi cumpărate direct din China prin intermediul Aliexpress, Everbuying, Gearbest, Coolicool, Geekbuying etc.

Și răspunsul la întrebarea ce este cap de afiș:

  1. Când vor ajunge pe canal oficial în Europa, iar prețurile nu vor fi cu mult peste cele practicate în China. Xiaomi Mi-4c este adus de către QuickMobile, iar de la 823 lei în versiunea cu 2 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare și 946 lei cu 3 GB RAM și 32 GB a aterizat la 1399 lei – modelul cu specificații mai modeste și 1599 lei – varianta de top. Cu importul oficial se scapă și de taxele vamale + TVA, din perspectiva clientului. Aceste costuri vor fi suportate de către comerciant și integrate, bineînțeles, în prețul final afișat în raftul virtual.
  2. Când garanțiile vor fi asigurate în Europa sau la nivel de țară, iar clientul nu trebuie să stea permanent cu această sabie a lui Damocles deasupra capului.

S-ar putea ca în 2016 să vedem mișcări de trupe în acest sens, Xiaomi și alte companii chinezești prospectează invazia europeană, cu ghilimelele de rigoare. OnePlus se află cu un pas în față, produsele sale sunt vândute din magazinul online oficial, chiar și în țara noastră. Problema lor principală rămâne stocul și sistemul de invitații.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.