Software

Pentru mine plata cu telefonul la POS a fost o adevărată eliberare, am reuşit să scap astfel de căratul portofelului, pentru că din reflex luam mereu tot portofelul, nu doar cardul. Am fost atât de entuziasmat încât mă duceam aproape zilnic la Profi-ul de la scara blocului doar pentru a vedea feţele ciudate ale oamenilor care se uitau cu mirare la mine când plăteam prin simpla atingere a smartphone-ului de POS. Acum este o normalitate.

Acelaşi lucru sper să îl pot face în curând şi prin plata cu palma. Amazon a anunţat că până la sfârşitul anului în curs va dota întreg lanţul de magazine Whole Foods, peste 500 la număr, cu tehnologia Amazon One, cea care permite plata la cumpărături prin simpla scanare a palmei.

Sistemul nu este atât de complicat precum pare. Înainte de a te duce fizic în magazine trebuie să îţi înregistrezi în contul Amazon un card valabil şi datele biometrice. Sigur că aici este puţin mai sensibilă treaba, mulţi nefiind de acord cu această soluţie deoarece există riscul ca aceste informaţii intime să fie folosite ulterior şi în alte scopuri sau, chiar şi mai rău, să ajungă pe mâna hackerilor.

Revenind însă la tehnologia în sine, momentan aceasta este încă testată în Statele Unite ale Americii, Amazon fiind un pionier al acesteia.

Nu ştiu cât de repede va ajunge în România, însă cu siguranţă nu în următorii 2-3 ani. Poate în a doua jumătate a acestui deceniu vom avea şi noi posibilitatea de a plăti cu palma.

Aţi folosi o astfel de modalitate de plată ?