Arhiva-Foto si Video

Canon anunță un nou aparat foto de tip DSLR pentru categoria entry-level. Se numește Can0n EOS 100D. Într-un articol separat vom vorbi de o altă premieră – Canon EOS 700D. Lângă aceste două aparate foto DSLR a fost adus și un obiectiv nou de tip 18-55mm cu f/3.5  – 5.6 IS STM.

Despre Canon EOS 100D:

– cel mai mic și mai ușor DSLR cu senzor APS-CD;

– cântărește 407 gr;

– vizor optic luminos;

– ecran tactil Clear View LCD II de 3 inch / 7.7 cm;

– senzor hibrid APS-C CMOS AF II de 18 Megapixeli;

– procesor de imagine DIGIC 5;

– filmează la 1080p;

– fotografiere continuă la 4cps;

– compatibil cu gama EOS de obiective și accesorii.

Mai rămâne să aflăm prețul și disponibilitatea în România. Prețul din SUA este de 799 dolari.

Comunicatul de presă:

EOS 100D – un DSLR de neuitat

EOS 100D este cel mai mic şi mai uşor DSLR cu sensor APS-C din clasa sa#, fapt care îl recomandă ca un aparat foto îndeajuns de compact pentru a-l folosi oriunde şi a surprinde toate aventurile la o calitate superioară. Cu dimenisuni de 116,8 x 90,7 x 69,4mm şi cântărind numai 407g, în acest corp uşor şi compact este inclus şi un  visor optic luminos – oferind utilizatorilor experienţa completă şi complexă a unui DSLR într-un corp compact. EOS 100D beneficiază şi de un ecran tactil Clear View LCD II de 7,7cm (3,0”) – făcând posibilă şi simplă ajustarea setărilor şi revizuirea imaginilor după captare.

EOS 100D este dotat cu un sensor hibrid  APS-C CMOS AF II de 18 MP combinat cu un procesor de imagine puternic DIGIC 5 image pentru a oferi rezultate deosebite în orice situaţie. Noul sensor foloseşte pixeli de detectare a fazelor care sunt dispersaţi pe 80% din suprafaţa senzorului, astfel încât să ofere viteză de focalizare şi urmărire atunci când aparatul foto se află în modul live sau înregistrează clipuri video Full-HD. De asemenea, aparatul beneficiază de fotografiere continuă la 4cps şi este foarte uşor de folosit de către începătorii care doresc să surprindă o serie de imagini de calitate, fie ele momente speciale alături de familie şi prieteni sau acţiuni dinamice din timpul călătoriilor.

EOS 100D – funcţii principale:

  • Senzor CMOS AF hibrid de 18 Megapixeli

  • Design compact, ultra-portabil

  • Fotografiere simplă cu Scene Intelligent Auto

  • Vizor optic şi ecran tactil mare

  • Filme Full-HD cu senzorul hibrid CMOS AF II

  • Filtre creative şi cadre Extra Effect

  • Ghid de utilizare integrat

  • Gama EOS de obiective şi accesorii

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.