Foto si Video

Canon anunţă astăzi extinderea celebrei game EOS prin lansarea EOS 5D Mark III. EOS 5D Mark III continuă performanţele  lui EOS 5D Mark II, oferind viteze îmbunătăţite, rezoluţie mai mare a fotografiilor, putere de procesare sporită şi opţiuni creative extinse, atât pentru fotografiere cât şi pentru filmare Full HD.
Luând în calcul şi opiniile primite de la fotografi din întrega lume, EOS 5D Mark III oferă performanţe îmbunătăţite pe toate planurile. Un nou senzor full-frame de 22.3 MP oferă o rezoluţie ideală pentru poze şi filme HD, precum şi o fotografire la 6 fps-uri, în timp ce sistemul AF în 61 de puncte oferă viteză mai mare, flexibilitate şi precizie.

EOS 5D Mark III reprezintă un important pas înainte pentru seria EOS 5D” a declarat Kieran Magee, Marketing Director, Professional Imaging, Canon Europe. “EOS 5D Mark II este un aparat foto de excepţie, de aceea am ascultat sugestiile pasionaţilor pentru a îmbunătăţi performanţele pe toate direcţiile. Această cameră a fost concepută să satisfacă orice provocare creativă – este mai rapidă, mai receptivă şi deţine tot ce ii trebuie pentru a se adapta la orice mediu, de la fotografie de studio la filmare creativă, oferind rezultate de cea mai bună calitate.”

Performanţe îmbunătăţite

Cu o serie de specificaţii complet optimizate, EOS 5D Mark III este instrumentul ideal pentru comunitatea în creştere a profesioniştilor ce folosesc atât fotografierea cât şi înregistrarea video. Noul model încorporează multe dintre caracteristicile lansate împreună cu  EOS-1D X, oferind noi performanţe, flexibilitate şi uşurinţă în manevrare.

Noul senzor full frame de 22.3MP oferă rezoluţie îmbunătăţită şi detalii mai fine, permiţând captura unei game extinse de scene, de la peisaje până la portrete. De asemenea, viteza sporită la fotografierea în rafală oferă posibilităţi creative extinse. Dotată cu o interfaţă read out pe 8 canale, camera este capabilă să ofere la rezoluţie maximă viteze de până la 6fps în rafale de 18 imagini RAW images sau peste 16,000 de imagini în format JPEG#, fără să aibă nevoie de accesorii adiţionale. În plus, arhitectura senzorului oferă o gamă ISO nativă cuprinsă în intervalul 100-25,600, cu posibilitatea de extindere la 102,400, facilitând captura unor imagini clare, de calitate chiar şi la lumină slabă.

EOS 5D Mark III foloseşte acelaşi sistem AF în 61 de puncte regăsit şi la modelul  EOS-1D X, oferind sensitivitate, precizie şi viteză. Unul dintre cele mai avansate sisteme AF disponibile momentan, acesta oferă 41 puncte cross-type şi 5 puncte dual cross-type, asigurând detalii clare pe tot cadrul. De asemenea, se regăsesc aici şi setările AF personalizabile introduse pentru prima oară la modelul EOS-1D X, ce ajută la captura subiecţilor din cadrele cu un grad de dificultate ridicat, oferind  fiabilitate suplimentară în situaţiile unde mişcarea subiectului poate fi imprevizibilă.

Canon iFCL oferă utilizatorului o expunere precisă, acesta încorporând un senzor Dual Layer cu 63 de zone conectat la fiecare punct al sistemului AF. Informaţiile despre focalizare adunate de sistemul AF sunt analizate împreună cu semnalele de lumină şi culoare măsurate de senzor, permiţând modelului EOS 5D Mark III să ofere rezultate excelente într-o gamă largă de situaţii de fotografiere.

Performanţă fără compromisuri

EOS 5D Mark III deţine cel mai nou procesor de imagine, Canon  DIGIC 5+, ce oferă o nouă gamă de funcţii fără să afecteze performanţa camerei. O conversie A/D pe 14-bit oferă o gradaţie fină tonurilor şi o tranziţie mai uşoară a culorilor, în timp ce filmarea HDR combină trei  expuneri diferite şi permite ca doar unul din cele cinci tonuri presetate să fie aplicat. Datorită posibilităţii de editare şi procesare RAW direct în cameră, fotografii vor putea începe imediat post-procesarea imaginilor, încă din timpul sedinţei foto.

Puterea crescută a noului procesor de imagine permite folosirea unei game de instrumente ce contribuie la obţinerea unei imaginii de calitate ridicată. Multe dintre procesările de imagine necesare, precum corecţia iluminării periferice a lentilei, corecţia aberaţiei cromatice a lentilei (lateral şi axial) şi reducerea zgomotului ISO sunt realizate direct în camera, fără a afecta performanţa acesteia, permiţând utilizatorului să beneficieze de o fotografiere fără efect de lag. În plus, un buton dedicat de evaluare a imaginii permite fotografului să-şi organizeze mai uşor imaginile înainte de post-producţie.

EOS 5D Mark III deţine un nou buton Creative Photo, ce permite utilizatorului să selecteze uşor opţiunea Picture Styles şi să captureze mai multe expuneri, oferind totodată acces direct la modul de înregistrare HDR. În modul de redare, apăsarea butonului Creative Photo facilitează accesul la o nouă funcţie comparativă, ce afişează simultan două imagini, permiţând fotografilor să compare calitatea expunerii, în timpul fotografierii.

Pentru situaţia unde discreţia este esenţială, cum ar fi în timpul unei nunţi, EOS 5D Mark III oferă un nou mod de fotografiere ce reduce dramatic sunetul produs la declanşarea fotografierii.

Noua generaţie de filme EOS

EOS 5D Mark III beneficiază de un atu si anume reputaţia predecesorului său, modelul EOS 5D Mark II, introducând o nouă serie de opţiuni ce oferă performanţe video Full HD îmbunătăţite. Pe lângă controlul adâncimii de câmp, una dintre opţiunile îndrăgite de profesionişti, noul senzor full frame lucrează împreună cu procesorul DIGIC 5+  pentru a elimina apariţia efectului de moiré, culori false sau alte artefacte, şi a îmbunătăţi calitatea imaginii. Introducerea unui buton dedicat pentru înregistrare video, ajută utilizatorul să înceapă filmarea imediat ce modul movie este activat.

În plus, funcţia movie include un control manual al expunerii şi o gamă extinsă de opţiuni pentru compresia video. Cu o rată de cadre pe secundă cuprinsă în intervalul 24fps – 60fps şi suport SMPTE,  EOS 5D Mark III oferă o flexibilitate incredibilă la editare şi o integrare uşoară în fluxul de lucru al unei sesiuni de fotografierea cu mai multe camere. Folosind opţiunea Quick Control şi priza pentru căşti, utilizatorii au posibilitatea să verifice şi să ajusteze sunetul atât în timpul înregistrării cât şi după realizarea acesteia.

Design professional, operaţii uşoare

EOS 5D Mark III a fost conceput să ofere fotografilor performanţe de top şi uşurinţă în utilizare. Este uşor în greutate, corpul din magneziu oferind protecţie avansată împotriva intemperiilor. Construcţia declanşatorului a fost îmbunătăţită, oferind acum o durată de viaţă de minim 150,000 de cicluri, transformând noul EOS 5D Mark III într-o camera ideală pentru utilizarea zilnică.

Acelaşi ecran LCD Clear View de 8.11cm (3.2”) folosit şi la EOS-1D X oferă încadrare şi afişare de excepţie în orice condiţie. Rezoluţia de 1,040k pixeli permite verificarea cu precizie a clarităţii imaginii, în timp ce design-ul ecranului împiedică reflexia şi protejează împotriva zgărieturilor şau a prafului.

Digital Lens Optimizer – o nouă opţiune în softul Digital Photo Professional v3.11

Odată cu lansarea noului EOS 5D Mark III, Canon oferă utilizatorilor şi cea mai avansată versiune a softului Digital Photo Professional (DPP). O noutate pentru acesta este includerea unei opţiuni Digital Lens Optimizer – instrument revoluţionar proiectat pentru a îmbunătăţi vizibil   rezoluţia imaginii.
Digital Lens Optimizer (DLO) simulează utilizarea lentilelor, replicând cu ajutorul unor funcţii matematice complexe, fiecare stagiu al călătoriei realizată de un fascicul de lumină pe un traseu optic. Folosind această informaţie DLO poate corecta o serie de aberaţii optice şi pierderi de rezoluţie cauzate de un filtru trece-jos, aplicând o funcţie inversă fiecărei fotografieri pentru a alege imaginea cea mai apropiată de realitate.

Sistem EOS compatibil

Ca parte a sistemului EOS, modelul EOS 5D Mark III este compatibil cu cele peste 60 de lentile EF, incluzând şi modelul EF 24-70mm f/2.8L II USM – cel mai nou model wide-angle zoom de la Canon ce face parte din celebra serie L. De asemenea, camera este compatibilă şi cu noua gamă de accesorii anunţată recent, ce este concepută să ofere cretivitate extinsă. Din aceasta face parte şi noul Speedlite 600EX-RT – un flash TTL performant ce deţien o conectivitate wireless.
Canon EOS 5D Mark III – Caracteristici:

– Senzor full-frame de 22.3 MP

– Autofocus în 61 de puncte

– Fotografiere continua la 6fps

– Senzitivitate ISO 100-25,600

– Înregistrare video Full HD cu control manual

– Procesor DIGIC 5+, 14-bit

– Protecţie împotriva factorilor de vreme

– Ecran de 8.11cm (3.2-inch) 1,040,000-pixeli

– Mod HDR.

Categorii: canonfoto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.