Canon EOS 5D Mark IV Foto si Video

Canon este marca preferată de mulți fotografi profesioniști sau pasionați din acest domeniu. Una dintre cele mai apreciate serii DSLR de la acest producător este fără niciun dubiu reprezentată de 5D, indiferent de versiune.

Ultima apariție în această gamă este modelul Canon EOS 5D Mark IV, succesorul modelelor de succes 5D Mark II, respectiv 5D Mark III. Față de ultimul dintre ele, noul 5D Mark IV aduce un nou senzor CMOS de 30,4 megapixeli cu o latitudine de expunere mare, fotografiere la viteză mare de 7 cadre pe secundă (cps), înregistrare video 4K şi conectivitate prin Wi-Fi şi NFC, plus localizare GPS.

EOS 5D Mark IV este şi primul aparat EOS care dispune de inovatorul format de fişier Dual Pixel RAW, format care permite fotografilor să proceseze imaginile în post-producţie, modificând sau corectând punctul pentru claritate, să modifice bokeh-ul pentru fundal sau să reducă efectul de imagini fantomă.

Canon EOS 5D Mark IV

Cu un interval ISO de la 100 până la 32000, care poate fi extins de la 50 până la 102400, imaginile pot fi înregistrate într-o gamă foarte extinsă de medii, iar algoritmul îmbunătățit de procesare a zgomotului promite să ajute mult în condiții de luminozitate scăzută.

Cele 61 de puncte AF / 41 de puncte AF în cruce acoperă o zonă extinsă din senzor şi oferă posibilitatea de a focaliza chiar şi la intensitate luminoasă de la EV -3 în modul de fotografiere prin vizor sau EV -4 în modul de fotografiere Vizualizare Live. În plus, Canon EOS 5D Mark IV include un senzor de măsurare avansat 150K RGB+IR cu un procesor DIGIC 6 dedicat pentru expuneri exacte şi detectare şi urmărire precisă a subiectului.

Noul aparat poate filma DCI 4K (4096 x 2160 pixeli) la 30/25/24 cps şi oferă posibilitatea de a extrage imagini JPEG de 8.8 Megapixeli din filmele 4K. Rezistența îmbunătățită la apă și praf fac din Canon EOS 5D Mark IV un partener de nădejde indiferent de condițiile în care vă aflați.

Și cum unui aparat foto DSLR dintre cele mai performante nu îi poate fi atașat un obiectiv de calitate îndoielnică, Canon lansează și două noi obiective din seria L: EF 24-105mm f/4L IS II USM şi EF 16-35mm f/2,8L III USM. Primul dintre ele aduce un stabilizator de imagine îmbunătăţit, echivalent 4-stop şi cu un design video EDM ce asigură modificarea silenţioasă a diafragmei în timpul filmării. Cel de-al doilea, de tip wide angle, cu distanța focală minimă de 16 mm, va fi de folos în special fotografilor de evenimente şi fotojurnaliştilor care au nevoie să lucreze de aproape.

Canon EOS 5D Mark IV (2)

Body-ul Canon EOS 5D Mark IV poate fi deja comandat la unele dintre magazinele de specialitate, urmând ca livrările să înceapă din 10 septembrie. Prețurile se situează în jurul valorii de 18.500 de lei.