Foto si Video

Canon a adus o întreaga armada de aparate foto pentru a-și întări gama la sfârșit de an. Prezentarea lor a avut loc zilele trecute. Vedeta incontestabilă a fost Canon EOS 6D care se dorește a fi urmașul lui Canon EOS 600D. 

EOS 6D se poziționează ca un DSLR cu o greutate redusă, dar fără să facă rabat în ce privește calitatea fotografiilor aducând un senzor full-frame de tip CMOS. Există compatibilitatea cu obiectivele din gama EF.

Și opțiunile de conectivitate au crescut: Wi-Fi + GPS. Apreciez existența Wi-Fi într-un aparat foto. Mi-ar fi de folos la un eveniment, dacă doresc să pun imaginile direct pe laptop și de acolo pe web, fără a fi nevoie să achiziționez separat un card SD de tip Eye-Fi care costă peste 200 de lei. Wi-Fi pe Canon EOS 6D aduce un plus de operabilitate pentru cei care fac fotografiile în mare viteză.

Senzorul CMOS de tip full-frame pe care aminteam mai sus aduce 20.2 Megapixeli și a fost proiectat special pentru acest aparat foto. Gama ISO variază pe o paletă largă între 50 – 102.400. Sistemul de autofocalizare este în 11 puncte, procesor de imagini Digic 5+, mod HDR, au implementat și un mod silențios de funcționare.

Corpul aparatului este din magneziu, oferă protecție la praf și picăturile de apă, ecranul LCD încorporat dispune de 3 inch, filmează la 1080p, 770 de gr.

Categorii: canonfoto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.