Fotografie Jeff Ascough Foto si Video

Canon a reușit să-l aducă în țara noastră pe unul dintre cei mai buni fotografi de nuntă din lume, Jeff Ascough. Acesta este ambasador Canon din 2008, având din această postură posibilitatea de a împărtăși din experiența sa cu alți fotografi pasionați ai lumii.

Jeff Ascough a fost clasat de BBC în top 5 fotografi de nuntă din lume, iar revista Professional Photographer l-a numit unul dintre cei mai mari 100 fotografi din toate timpurile. De asemenea, revista American Photo l-a desemnat ca fiind unul dintre cei mai buni 10 fotografi de nuntă din lume.

Fotografiile sale au fost expuse în galeria Getty din Londra, în cadrul faimosului festival de fotojurnalism „Visa pour l’image” din Franța, dar şi în numeroase expoziții de fotografie din toată Europa.

Peste 500 de fotografi din comunitatea Canon au putut astăzi, 24 februarie 2016, să fie prezenți în cadrul unui eveniment ce l-a avut în centru pe Jeff Ascough. Participanții au avut astfel ocazia să primească sfaturi și să interacționeze cu un fotograf de excepție.

Jeff Ascough, Ambasador Canon: „Mă bucur să descopăr în România o comunitate mare de fotografi de nuntă şi eveniment. Aceştia m-au întâmpinat cu mult entuziasm, inclusiv cei care mă urmăreau în Marea Britanie mi-au scris şi au venit la prezentarea mea din România. Sper ca sfaturile să fie utile pentru cei prezenți la eveniment.”

Fotografie Jeff Ascough (1)

Instantaneu din portofoliul Jeff Ascough.

Kit-ul de fotograf al lui Jeff Ascough conține o serie de echipamente Canon, modelul său preferat fiind Canon EOS 5D Mark III.  Creaţiile lui Jeff sunt definite de dragostea sa pentru compoziție și lumină; fiecare imagine are o „coregrafie” impecabilă în cadru, dar fără ca subiectul să fie conștient de prezenţa aparatului de fotografiat. El crede în calitate, nu în cantitate, și în puterea unei singure imagini de a spune o poveste.

La evenimentul de presă în care l-am putut cunoaște pe Jeff Ascough am avut ocazia să aruncăm și o primă privire asupra unui demo al noului vârf de gamă DSLR – EOS-1DX Mark II, precum și modelului EOS 80D. Ambele urmează să ajungă și în țara noastră în perioada următoare.