Arhiva-Foto si Video

Canon a dezvoltat un senzor CMOS full-frame (35 mm) de înaltă sensibilitate, creat exclusiv pentru camerele video. Noul senzor, creat pentru capturi Full HD, oferă performanţe deosebite în condiţii de luminozitate foarte scăzută.

Dimensiunea unui pixel este de 19 microni pătraţi, adică de 7,5 ori mai mare decât suprafaţa unui pixel al senzorului folosit pe DSLR-ul vârf de gamă Canon 1D-X. În plus, noul senzor beneficiază de circuite suplimentare şi tehnologii noi, menite să reducă şi mai mult zgomotul de imagine care, în mod obişnuit, creşte invers proporţional cu mărimea pixelului.

Acest lucru înseamnă că senzorul poate surprinde imagini foarte clare chiar şi în condiţiile unei lumini de doar 0,03 lux (de exemplu, când cerul este luminat, noaptea, de luna aflată în faza de lună nouă), când ochiul uman abia distinge obiectele.

Canon a testat noul senzor CMOS cu ajutorul unui prototip de cameră video, cu care a înregistrat inclusiv o ploaie de meteoriţi şi o scenă luminată doar de un beţisor aromatic aprins. Compania intenţionează ca, pe viitor, să dezvolte senzorul pentru aplicaţii precum observarea astronomică, cercetare medicală sau echipamente de supraveghere.

Camera prototip ce incorporeaza noul senzor full-frame de 35mm

Senzor CMOS full-frame de 35mm pentru camerele video

 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.