Alături de cardul profesional Kingston Canvas React Plus de 128 GB am primit la test și un model ”civil”. Kingston Canvas Go! Plus este de tip UHS-I, dar aduce viteze excelente pentru acest standard, unele ce pot satisface chiar și cei mai pretențioși dintre utilizatori. Fără discuție un astfel de card poate fi suficient de bun inclusiv pentru profesioniști.

Specificații card de memorie Kingston Canvas Go! Plus UHS-I U3 V30 256 GB

 • Capacitate reală de stocare de 231.8 GB;
 • Viteze maxime la citire de până la 170 MB/s;
 • Viteze maxime la scriere de până la 90 MB/s;
 • Formatare de tip exFAT;
 • Temperaturi de operare între -25 și 85 grade Celsius;
 • Temperaturi de stocare între -40 și 85 grade Celsius;
 • Tensiune de lucru 3.3V;
 • Dimensiuni card SD: 32 x 24 x 2.1 mm.

Design

Card memorie SDXC Kingston Canvas Go! Plus 256 GB

Cardul de memorie Kingston Canvas Go! Plus UHS-I U3 V30 256 GB vine împachetat într-un blister simplu, ce odată desfăcut nu mai poate fi reutilizat. Pachetul de retail conține doar cardul propriu-zis, specificații pentru el sau alte informații sunt trecute pe exteriorul, dar și în interiorul ambalajului.

Designul pentru noua gamă de carduri de memorie SD de la Kingston este caracterizată printr-o fâșie orizontală de o anumită culoare, în funcție de model. Dacă la Canvas React Plus nuanța era una roșie, aici avem parte de un bleu plăcut.

Partea frontală este dominată de numărul ce relevă capacitatea cardului, celelalte informații legate de standardele de viteză fiind trecute mai jos, cu fonturi mult mai mici.

Spatele aduce în prim-plan logo-urile ce certifică faptul că acest produs respectă anumite norme internaționale.

Performanță

Teste benchmark card Kingston Canvas Go! Plus 256 GB

După ce Kingston Canvas Go! Plus a trecut prin mai multe teste de benchmark, am văzut că vitezele promise nu doar că sunt atinse, ci sunt depășite. Ba chiar în cazul vitezelor maxime de scriere performanța este și cu până la 40% mai ridicată.

Teste de benchmark pentru Kingston Canvas Go! Plus de 256 GB:

Asta înseamnă că un card precum Kingston Canvas Go! Plus de 256 GB este indicat nu doar entuziaștilor, ci chiar fotografilor sau videografilor profesioniști. Aceștia se pot baza pe vitezele declarate de producător, așa cum se poate vedea din toate testele rulate de mine. 

Preț

Card de memorie Kingston Canvas Go! Plus UHS-I U3 V30 256 GB – nu l-am găsit în oferta marilor retaileri online de la noi. Prețurile pe care le-am găsit pe la anumite magazine virtuale din afara țării încep de la circa 40 de Euro. 

Concluzii

Card memorie SDXC Kingston Canvas Go! Plus 256 GB

Atât timp cât un produs depășește specificațiile oficiale, în acest caz mă refer la vitezele de scriere testate de mine față de cele date de producător, înseamnă că acel produs este peste așteptări. Cel puțin asta este părerea mea.

Cele mai importante puncte pro și contra pentru cardul de memorie Kingston Canvas Go! Plus UHS-I U3 V30 256 GB:

PRO

 • performanțe foarte bune, cu viteze la scriere cu mult mai mari decât cele anunțate de producător;
 • garanție pe viață.

CONTRA

 • nimic.

Categorii: hardwarereviews

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.