USB 4 ar trebui să debuteze în 2021, iar primele informații au fost publicate de către VESA.

Au afirmat că USB 4 va fi capabil să livreze în proporție de 100% ceea ce promite DisplayPort 2.0. Va permite afișarea de conținut pe monitoare cu rezoluție 8K HDR la 60Hz și chiar 16K 60Hz (abia ce au fost lansate televizoare cu rezoluție 8K).

Au trebuit să vină cu ceva modificări spre a prinde viteza de 80 Gbps la transferul de date, ceea ce oferă DisplayPort 2.0. USB 4 livra până la 40 Gbps, dar prin DisplayPort Alt Mode 2.0 este capabil să atingă 80 Gbps (40 Gbps pentru trimis și primit, prin DisplayPort Alt Mode 2.0, pinii sunt remapați astfel încât funcționează la 80 Gbps într-un singur sens).

USB 4 este compatibil cu Thunderbolt 3 și ar trebui să devină conectorul universal, ceea ce așteptăm de ani de zile. Unește lumea smartphone-urilor și a PC-urilor, iar VESA promite că va livra funcții precum docking, gaming, AR / VR, conectarea de ecrane HDR profesionale etc.

S-ar putea să avem primele smartphone-uri și PC-uri care să treacă de la USB 3.2 la USB 4 din a 2-a parte a lui 2021 sau la început de 2022. Apropo, anul ăsta și iPhone-urile sunt așteptate să treacă pe USB-C și să părăsească portul lightning, în cele din urmă.

Sursa: Engadget.com

Categorii: hardware
Tag-uri: USB 4

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.