Telefoane Mobile

Mozilla a pregătit Firefox OS pentru telefoane mobile și sunt câteva modele cu acest sistem de operare. Sunt peste 13 state în care telefoanele cu Firefox OS sunt importate. Au ajuns în Serbia, Muntenegru, Ungaria, Grecia, Mexic, Peru, Uruguay, Brazilia, SUA, Marea Britanie, Spania, Columbia, Venezuela, Polonia și Germania.

În Grecia este listat Alcatel One Touch Fire prin operatorul Cosmote. De aici am putea trage concluzia că în funcție de rezultatele obținute s-ar putea să găsim Alcatel One Touch Fire sau alt smartphone cu Firefox OS în oferta operatorului telecom local.

Specificații pentru Alcatel One Touch Fire: display de 3.5 inch cu rezoluție 320×480 pixeli, procesor Qualcomm MSM7227A single core la 1 GHz, 256 MB RAM, 512 MB ROM, 160 MB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB, microSD de 2 GB inclus în pachet. Pe partea de conectivitate dispune de 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, radio FM stereo.

În ce privește camera foto s-a optat pentru 3.15 Megapixeli ce filmează VGA/ 640×480 pixeli cu 30 fps, baterie de 1400 mAh, 108 gr. și 12.2 mm grosime.

Sursa:Blog.mozilla.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.