Software

Android 4.4 KitKat este rulat din fabrică de către Google Nexus 5 și disponibil sub formă de update pentru Google Nexus 4, Nexus 7 și Nexus 10. Am înțeles că LG G2 l-a primit de astăzi în Coreea de Sud. Majoritatea telefoanelor Android sunt blocate la o versiune inferioară a Android (Jelly Bean, 4.0 ICS sau 2.3 Gingerbread etc).

OmniROM a renunțat la dezvoltarea software-ului bazat pe Android 4.3 Jelly Bean și a trecut pe implementarea Android 4.4 KitKat prin intermediul Android Open Source Project. Așa că dacă ai un telefon rootat și nu te temi a instala un custom ROM s-ar putea ca soluția dată de OmniROM să fie exact ceea ce căutai.

Telefoane pe care poți instala Android 4.4 KitKat de la OmniROM:

1. Samsung GALAXY S II;

2. Samsung GALAXY S III;

3. Samsung GALAXY S III 4G;

4. Samsung GALAXY Note;

5. Samsung GALAXY Note 2;

6. Oppo Find 5;

7. Google Nexus 7 Wi-Fi 2013;

8. Google Nexus 5;

9. Google Nexus 4;

10. Samsung GALAXY Note 2 LTE;

11. Google Nexus 7 3G ediția 2012.

Se pregătesc a extinde suportul și pentru telefoane HTC, Sony etc. Android 4.4 KitKat de la OmniROM copiază interfața grafică de la Android-ul nativ, cel regăsit pe gama Nexus. Sunt și câteva elemente noi pe care ei le-au adăugat:

a. Apelurile sunt afișate sub formă de pop-up și nu pe întreg ecranul smartphone-ului;

b. Redare audio îmbunătățită cu ajutorul DSP;

c. Display activ în cazul notificărilor, iar atunci când telefonul este în buzunar păstrează ecranul oprit;

d. Setarea permisiunilor pentru aplicațiile și jocurile ce urmează a fi instalate pe device.

Mai multe detalii găsiți la sursă. Nu am testat custom ROM-ul Android furnizat de OmniROM. Sunteți interesați de astfel de soluții?

Sursa: Omnirom.org

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.