Opinie

Steve Jobs a fost CEO-ul și fondatorul legendar al Apple. A murit în octombrie 2011 și a lăsat ca moștenire una dintre cele mai profitabile companii it&c. Tim Cook a preluat controlul din poziția de CEO și în 2014 se împlinesc trei ani de când conduce compania americană.

Trec direct la răspunsul pentru întrebarea din titlu.

Apple în perioada 2011 – 2014 nu a mai lansat un produs care să uimească, unul care să creeze o nișă în jurul său. Steve Jobs a condus dezvoltarea iMac, iPod, iPhone, iPad plus multe alte gadgets de importanță mai mică. Tim Cook nu a adus nimic nou, niciun alt device nu a ieșit pe piață în această perioadă și să prindă la public cu aceeași viteză ca iPhone-ul sau iPad-ul.

Aș zice că într-un fel au bătut pasul pe loc și au ales să meargă pe o politică a pașilor mărunți cu update-uri la fiecare nouă generație, o evoluție și nu o revoluție. Concurența este din ce în ce mai acerbă. Știu că Apple face cei mai mulți bani atât din comercializarea iPhone și iPad (mai mult decât toată competiția la un loc), cât și din App Store (aplicații și jocuri).

La nivelul ăsta gândești în perspectivă, unde te vei situa peste 3 – 4 – 5 ani de zile. Mi-aș dori să văd un Apple puternic, unul care să coboare în zonele mid-range și low-cost. Ar fi cazul să lanseze ceva interesant, mai ales că au bugete de ordinul miliardelor de dolari pe partea de R&D.

2014 s-ar putea să fie un an de cotitură pentru gigantul american. Orice uriaș care doarme pe o ureche o ia la vale mai repede decât crede. Aș da exemplele celebre: BlackBerry și Nokia.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.