În aproape toate segmentele tehnologice concurența este brutală. O vedem la telefoane mobile, plăcile grafice și televizoare, dar și pe laptopuri. Sunt companii care au doar o mână de modele, precum Apple, și altele care au familii diferite și o mulțime de dispozitive. Lenovo este unul dintre cei din urmă și de aceea vom vedea care sunt categoriile de laptopuri Lenovo și cărui segment de clienți se adresează.

Compania chineză, care deține și Motorola, are diferite familii de laptop-uri, dar dacă sunt cunoscuți pentru ceva, este pentru gama Yoga și, mai ales, pentru Lenovo Thinkpad. Și este că, cel mai veteran al locului își va aminti de IBM Thinkpad , unul dintre primele laptopuri apărute în industrie și echipamente care se caracterizează prin rezistență și performanță bună.

În 2004, Lenovo a preluat divizia de calculatoare IBM, ceea ce a permis companiei chineze să ofere o mare varietate de laptopuri și, în plus, să aibă un banner precum Thinkpad, care ridică categoria companiei la nivelul celorlalți cu dispozitive la fel de premium ca Apple sau Dell.

Pentru a înțelege mai bine ceea ce oferă compania Lenovo în materie de laptopuri trebuie să aruncăm o privire asupra diferitelor game pe care compania chineză le are în acest moment. Este important că aceștia au câte un dispozitiv pentru fiecare tip de utilizator.

Lenovo Ideapad: Sunt cele mai simple laptopuri din punct de vedere al designului, dar sunt realizate pentru toate profilurile. Găsim laptopuri foarte simple, dar și dispozitive foarte interesante cu cele mai noi procesoare și grafică pentru a îndeplini sarcini grele. Ele sunt, ca să spunem așa, cele mai generale.

Lenovo Yoga: Sunt cele mai flexibile, așa cum sugerează și numele. Este familia de convertibile Lenovo, iar în ea găsim de toate, de la laptopuri pentru uz exclusiv de birou, până la cele cu un design mai premium. Este, de asemenea, familia în care Lenovo poate experimenta, Yoga Books stabilind standardul când vine vorba de inovație. Dacă ești mereu pe fugă sau ai nevoie de un laptop versatil, atunci Lenovo Yoga este alegerea perfectă pentru tine.

Lenovo Legion: Sunt laptopurile de gaming ale Lenovo. Au cele mai noi procesoare și plăci grafice și, evident, se concentrează pe oferirea celei mai bune experiențe posibile departe de un PC desktop. Este clar că Lenovo Legion nu sunt unele dintre acele laptopuri pe care să le duci peste tot, deoarece cântăresc pe măsură, dar dacă vrei putere pe care totuși să o poți lua cu tine, este categoria la care ar trebui să te uiți. Laptopurile Lenovo Legion au calitate și performanțe superioare la prețuri excelente și sunt preferate de către persoanele care iubesc să joace jocuri video, dar nu au o sumă mare de bani pe care să o investească într-un PC special pentru gaming.

Lenovo Thinkpad : Sunt cele mai scumpe și exclusiviste laptopuri Lenovo. Ele pornesc de la IBM-ul de acum câteva decenii, păstrând unele semne distinctive în ceea ce privește designul, dar au cele mai noi procesoare și un design spectaculos. Famili ”Carbon” este construită din fibră de carbon și, deși au un preț amețitor, oferă performanțe brutale. Dacă căutați un laptop de vârf, Lenovo Thinkpad este alegerea ideală. Are ultimele tehnologii șise adresează celor care caută perfecțiune și un design modern.

Atunci când alegeți un laptop Lenovo ține foarte mult de ceea ce vă doriți de la acesta și de ceea ce aveți nevoie. De exemplu, pentru cei pasionați de gaming, desigur că Lenovo Legion va fi alegerea cea mai bună, dar pentru cei care au nevoie de un laptop pentru diferite activități zilnice care nu au nevoie de resurse multe, atunci un laptop Lenovo Ideapad va fi mult mai bun. Cu siguranță veți găsi la Lenovo un laptop care să se încadreze în bugetul de care dispuneți fără a fi nevoie să faceți rabat de la calitate sau componente performante.

Acest articol este susținut de către eMAG.