Smartphone

Qualcomm lucrează de zor la viitorul procesor flagship, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4. Acesta va fi primul procesor al companiei americane realizat pe un proces de fabricaţie de 3nm.

Cele mai recente zvonuri susţin că Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 ar avea ceva probleme în ceea ce priveşte consumul de energie în sensul că este mai gurmand decât ar trebui. Se spune că producătorul american a transmis producătorilor de telefoane inteligente o recomandare de creştere a capacităţii bateriilor pe viitoarele flagship-uri la cel puţin 5500 mAh pentru a menţine o autonomie similară cu cea oferită în prezent. În aceeaşi recomandare se spune şi ceva de o eficientizare a sistemului de răcire.

Eu sper că aceste provocări vor fi rezolvate până în octombrie, lună în care ne aşteptăm ca noul procesor să fie lansat oficial. Foarte probabil primele smartphone-uri vor fi anunţate prn decembrie, iar zvonacul Yogesh Brar ne spune şi care sunt acei trei producători ce vor avea întâietate în lansarea de device-uri cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 la bord:

🥇Xiaomi cu seria Xiaomi 15;

🏅OnePlus cu OnePlus 13;

🏅Vivo prin brandul secundar iQOO cu iQOO 13.

Exclusivitatea însă o are Xiaomi, compania chineză urmând a lansa primul smartphone cu noul procesor Qualcomm. Ceilalţi producători vor urma la câteva zile distanţă.

Sursa foto