gAuto

Am descoperit recent o hartă care ne arată pe baza unor date oficiale care este cea mai bine vândută maşină în fiecare ţară (unde există asemenea informaţii – 104 în total).

Conform celor de la visualcapitalist.com în România cea mai vândută maşină este Dacia Logan, la fel ca în Republica Moldova.

Referitor la Dacia, aceasta mai are ţări cu modele pe primul loc astfel: Dacia Sandero în Algeria şi Kosovo, Dacia Dokker în Maroc şi Dacia Duster în Georgia. Sandero se mai află pe primul loc şi în Columbia, însă acolo este vândut drept Renault Sandero.

Cel mai apreciat model la nivel global pare a fi Toyota Hilux, acesta este pe primul loc în 16 ţări (Argentina, Australia, Botswana, Coasta de Fildeş, Insulele Fiji, Kenia, Lesotho, Malawi, Namibia, Panama, Peru, Insulele Solomon, Africa de Sud, Eswatini, Thailanda şi Tonga).

Mai jos aveţi întreaga hartă pentru a vă face o idee cum stă fiecare ţară (aici găsiţi poza completă cu detalii).

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.