Smartphone

Samsung a adus GALAXY S5 Neo și în România, o versiune de GALAXY S5 cu alt procesor și accelerator grafic. Sunt trei iterații mai cunoscute: GALAXY S5-ul clasic, GALAXY S5 4G+ cu Qualcomm Snapdragon 805 și Adreno 420 și GALAXY S5 Neo cu procesor Exynos. 

Specificații Samsung GALAXY S5, Samsung GALAXY S5 4G+ , Samsung GALAXY S5 Neo;

specificatii-Samsung-GALAXY-S5-S5-4G-S5-Neo

Samsung GALAXY S5 Neo folosește un procesor octa-core dezvoltat in-house, conceput special pentru telefoane mid-range. Samsung GALAXY S5 4G+ folosește cel mai bun CPU și GPU din 2014, vârful de lance al Qualcomm la momentul respectiv.

Practic, recomand GALAXY S5 4G+ dacă-l găsiți la vreun operator telecom sau magazin online. Pe locul 2 aș pune GALAXY S5-ul normal, iar abia pe 3 aș miza pe GALAXY S5 Neo și doar dacă-l găsiți la un cost mult mai bun față de ce se practică pentru celelalte două modele.

Ce-i lipsește lui Samsung GALAXY S5 Neo?

  • nu are senzor pentru amprente;
  • filmează la 1080p vs 2160p la S5 și S5 4G Plus;
  • nu are senzor infraroșu ce ar fi permis transformarea telefonului în telecomandă ad-hoc;
  • nu oferă 50 GB stocare în cloud prin Dropbox;
  • nu are detecție de fază la senzorul de 16 Megapixeli;
  • nu are încărcare wirless;
  • nu are microUSB 3.0.

Ce aduce Samsung GALAXY S5 Neo în plus față de celelalte modele din comparativ?

  • folosește o cameră frontală de 5 Megapixeli;
  • are radio FM;
  • din fabrică cu Android 5.1 Lollipop.

Iterația Neo arată din start că este o versiune mai modestă de GALAXY S5. Înțeleg de ce Samsung a ales să vină cu un astfel de telefon, în contextul în care GALAXY S5 este un smartphone cu priză la public au dorit ca prin S5 Neo să strângă mai mulți bănuți aducând și un procesor dezvoltat intern.

Dacă cumpărați un GALAXY S5 în regim second-hand, recunoașteți GALAXY S5 Neo după capacul simplu, fără un model în genul celui folosit la Samsung GALAXY S5.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.