Masina Anului 2023 in Romania gAuto

Mașina Anului este o competiție ce anul acesta a ajuns la cea de-a 24 ediție, fiind organizată încă din 1998 de către Asociația Presei Auto din România – APAR. Dacă de obicei în runda finală ajungeau 7 modele, finalistele Mașina Anului 2023 în România sunt acum în număr de 8, după ce două mașini au primit un număr egal de voturi.

Anul acesta am onoarea de a face parte din juriul acestei competiții și vă pot transmite care sunt finalistele Mașina Anului 2023 în România:

  1. Alfa Romeo Tonale;
  2. Citroen C5X;
  3. Dacia Jogger;
  4. KIA Sportage;
  5. Opel Astra;
  6. Renault Megane E-TECH Electric;
  7. Toyota Corolla Cross;
  8. Volkswagen ID.5.

Fiecare membru al juriului a nominalizat 7 modele preferate din lista cu automobilele lansate anul acesta și care sunt sau vor fi disponibile comercial până la sfârșit de 2022. Din acea listă eu am votat: Alfa Romeo Tonale, Citroen C5X, Dacia Jogger, Honda Civic, Opel Astra, Renault Megane E-TECH Electric și Suzuki S-Cross.

Votul final va fi dat pe 6 decembrie 2022, după ce toți membrii juriului se vor întâlni cu finalistele la Academia Titi Aur. Aici vor avea șansa de a conduce și analiza în detaliu fiecare dintre cele 8 modele.

Așadar, revin de Moș Nicolae cu un articol în care vom afla cine este laureatul Mașina Anului 2023 în România, dar în care vă voi explica și cum s-a desfășurat finala, cum am votat etc.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.