Masina Anului 2024 in europa gAuto

An de an în această perioadă sunt publicate finalistele ce se califică pentru titlul de cel mai bun automobil de pe Bătrânul Continent. Fără a mai insista pe partea de introducere, iată care sunt cele 7 modele ce se bat pentru titlul de Mașina Anului 2024 în Europa:

Mașinile de mai sus au fost alese dintr-un total de 28 de modele complet noi, ce sunt deja la vânzare sau care vor fi comercializate din prima parte a anului viitor. Selecția celor 7 finaliste pentru Mașina Anului 2024 în Europa a fost făcută de un juriu format din 59 de jurnaliști din 22 de țări.

Este evident că trendul electrificării complete a parcului auto european are un cuvânt greu de spus în nominalizarea finalistelor. În afară de Toyota CH-R (care oricum este electrificată, dar nu complet electrică), toate celelalte automobile sunt oferite fie strict ca EV (BYD Seal, KIA EV9, Renault Scenic, Volvo EX30), fie gama va fi reprezentată atât prin modele cu motoare pe ardere internă, cât și prin modele cu zero emisii (BMW Seria 5 / i5, Peugeot E-3008/3008).