Știrea cu suspendarea accesului Huawei la Android, Play Store etc a făcut înconjurul internetului și, bineînțeles, declanșează discuții aprinse și pe plan local.

Sunt multe persoane ce folosesc telefoane mobile Huawei și cumva își pun întrebări ce se va întâmpla pe viitor, dacă au făcut o alegere inspirată etc.

Cel mai bun răspuns vine de aici:

Implicațiile vor fi pentru viitoarele smartphone-uri Huawei și nu pe cele pentru care există un contract în derulare între Google și compania chineză. Asta dacă nu cumva se ajunge la un acord între China și SUA, iar Huawei este scos de pe lista neagră a Departamentului Comercial al SUA. ZTE a trecut printr-o situație similară în 2018 și au reușit să-și reia business-ul.

Mâine este programată a fi lansata seria 20 de la Honor aka Huawei în Londra și mă aștept ca nimic să nu se schimbe. Probabil, update-urile de securitate nu vor mai fi veni așa ușor și Huawei trebuie să aștepte publicarea lor în librăria AOSP, nu vor avea acces instant.

Momentan, nu trebuie să vă faceți griji.  Google Play & serviciile atașate nu sunt afectate pe smartphone-urile Huawei deja vândute, dezvoltate etc.

Categorii: android
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.